Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

8055

Pitta umplute cu falafel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Hrănește o mulțime de legume cu falafel de casă, acoperit cu salsa și umplut în pitta. Mai ușor decât credeți și mult mai gustos decât cumpărat de la magazin


Ingrediente

  • naut 800 g, conservat
  • ceapa rosie 2, tocat
  • catei de usturoi 2
  • pătrunjel mână mare
  • chimion 2 lingurite
  • coriandru 2 lingurite
  • pasta de harissa 1 lingura
  • făină simplă 4 linguri
  • pitta prajite sau salsa de rosii sau salata a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Scurgeți și apoi turnați 2 cutii de năut de 400 g într-un robot de bucătărie împreună cu 2 cepe roșii tocate, 2 căței de usturoi, o mână mare de pătrunjel, 2 linguri de chimen și coriandru măcinat, 1 linguriță de pastă de harissa, 4 linguri de făină simplă și o praf mare de sare.

  • Pasul 2

    Se amestecă până se omogenizează, apoi se formează 16 chifteluțe. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, se adaugă chiftelele, apoi se prăjesc rapid aproximativ 3 minute pe fiecare parte până devin ușor aurii și gătiți.

    Serviți cu pitta prăjită, salsa de roșii și o salată.

#Pitta #umplute #falafel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *