Tipul bucătăriei:
Piure cremos de pastarnac
- servește 4 ca o parte
- Uşor
Trebuie să adăugați cartofi la aceasta pentru a se emulsiona într-un piure fin, dar are totuși o aromă bună de păstârnac
Încercați acest piure de păstârnac, apoi verificați păstârnacul nostru fript, supă de păstârnac, chipsuri de păstârnac și altele retete de pastarnac.
Ingrediente
- păstârnac 400 g, decojite și tăiate în bucăți
- cartofi 400 g, decojite și tăiate în bucăți
- lapte 200 ml
- unt 100 g
- crema dubla 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pune păstârnacul și cartofii într-o tigaie cu laptele. Se adauga apa cat sa acopere legumele, se condimenteaza bine si se aduce la fiert. Se fierbe timp de 20 de minute sau până când cartofii și păstârnacul devin moi.
-
Pasul 2
Scurgeți cea mai mare parte din lichid din tigaie (păstrați-l) și adăugați untul și smântâna dublă în tigaie și amestecați până când untul s-a topit. Folosind un blender sau un robot de bucătărie, amestecați pastarnacul și amestecul de cartofi până devine omogen, apoi gustați și asezonați din nou înainte de a servi. Adăugați un strop din lichidul de gătit reținut dacă doriți o textură mai subțire.
Informatii nutritionale
- Kcals 490
- Gras 36.1g
- Saturate 22.1g
- Carbohidrați 31.7g
- Zaharuri 9.2g
- Fibră 7.9g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,5g