Tipul bucătăriei:
Piure de țelină
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Consultați piureul nostru de țelină rapid și ușor. Această piure cremoasă face acompaniamentul perfect pentru o friptură carbonizată. Subțireți orice piure rămas cu un pic de legume sau pui de pui pentru a face o supă minunată
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- unt 50g
- ulei vegetal ½ lingură
- țelină 1 (aproximativ 750g), curățat și tăiat în zaruri de 2cm
- crema dubla 150ml
Metodă
-
Pasul 1
Topiți untul într-o tigaie mare cu uleiul vegetal, apoi adăugați țelina și un vârf mare de sare. Tăiați o bucată rotundă de hârtie de copt de aceeași dimensiune ca tigaia și folosiți-o pentru a acoperi țelina. Gatiti usor 20 de minute, amestecand regulat, pana cand telina este foarte moale si incepe sa se prabuseasca. Dacă începe să se lipească, adăugați un strop de apă în tigaie.
-
Pasul 2
Între timp, aduceți smântâna dublă la fiert într-o tigaie mică.
-
Pasul 3
Includeți țelina și untul într-un robot de bucătărie și fluturați până se omogenizează. Adăugați smântâna dublă, o stropire la rând, între amestecuri, până când obține o consistență ușoară în piure. Condimentați și împingeți printr-o sită fină. Reîncălziți pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 342
- Gras 32,5g
- Saturează 19.1g
- Carbohidrați 4.8g
- Zaharuri 3.9g
- Fibră 9.2g
- Proteină 3g
- Sare 0,7g