Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O farfurie albă acoperită cu o tartă de foietaj, tăiată cu brânză topită în mijloc

Plăcinte cu brânză rămase

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 4
  • Uşor

Transformă-ți resturile de branza de Crăciun în aceste plăcinte din foietaj cu cartofi și ceapă pentru un prânz indulgent, de Boxing Day. Am optat pentru o combinație de cheddar, pecorino și gruyère, dar puteți personaliza cu ușurință


Pregătiți aceste plăcinte cu brânză rămase, apoi verificați prăjitura de curcan rămasă, barul de mac ‘n’ cheese, bule și scârțâit și alte rețete cu resturi de Crăciun.

Ingrediente

  • ceapa 2 mari, tocate fin
  • cartof făinoase 150 g (aproximativ 1 mediu), tăiate în cuburi de 1½ cm
  • unt nesarat 2 linguri
  • făină simplă 2 linguri
  • tot laptele 400 ml
  • brânză tare rămasă (am folosit un amestec de cheddar, pecorino și gruyère) 400 g, ras
  • mustar englezesc 2 lingurite
  • piper alb o ciupitura
  • ou 1, bătut, a glazura
  • foi de foietaj gata preparate 2 x 320 g
  • murături sau chutney a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ceapa și cartofii într-un coș pentru aburi și gătiți la abur timp de 8-10 minute sau până când se înmoaie.

  • Pasul 2

    Se topește untul într-o tigaie la foc mic-mediu, se presară făina și se amestecă într-o pastă groasă. Adaugati laptele, cate o stropire, amestecand continuu, pana obtineti un sos alb fara cocoloase. Gatiti usor inca cateva minute pana se ingroasa. Se amestecă brânza și muștarul și se condimentează cu un praf de piper alb. Mai gatiti inca un minut pana se topeste branza, apoi luam de pe foc si adaugam ceapa, cartofii si putina sare, in functie de salinitatea branzeturilor. Transferați într-un vas și răciți la temperatura camerei, apoi răciți până când sunteți gata de coacere.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Desfaceți foile de patiserie și tăiați fiecare în două dreptunghiuri. Turnați sosul de brânză pe mijlocul unei laturi a fiecărui dreptunghi de patiserie, lăsând un chenar de 1 cm.

  • Pasul 4

    Ungeți marginea de patiserie expusă cu oul bătut, apoi pliați peste cealaltă parte și ungeți marginea cu o furculiță pentru a sigila. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu mai mult ou. Tăiați o cruce în vârful plăcintelor pentru găuri de abur. Coaceți 40-45 de minute sau până devin aurii și umflați. Se răcește timp de 10 minute, apoi se servește cu murături sau chutney.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1259
  • Gras 83,8g
  • Saturate 45,8g
  • Carbohidrați 78,8g
  • Zaharuri 14.6g
  • Fibră 8.1g
  • Proteină 43.4g
  • Sare 3.8g
#Plăcinte #brânză #rămase
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *