Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O farfurie acoperită cu mălai de porumb, stropită cu unt, cu bucăți de lămâie presate în jurul farfurii

Porumb dulce cu lime și unt miso

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • servește 4 ca starter sau secundar
 • Uşor

Porumb încurajat cu un umami miso și unt de lămâie pentru un aperitiv sau o garnitură rapidă de legume


Încercați rețeta lui Rosie Birkett de porumb pe știulete cu lămâie și unt miso, apoi consultați salata noastră de porumb dulce Tex-Mex, elotes mexicani, frijituri de porumb dulce și alte rețete de porumb dulce.

Rosie spune: „Septembrie este vremea recoltei, sau așa ar trebui să fie. Dar adevărul este că lucrurile din noua noastră grădină au fost mult mai grele decât ne-am anticipat în această vară și, deși am avut câteva mici succese cu cultivarea în ghivece – o recoltă bună de roșii și o grădină cu plante medicinale incredibil de sănătoasă. (nasturtiums, busuioc mov, cervil, mentă și pătrunjel) – nu este un an bun, cu excepția când vine vorba de melci.

Mare parte din ceea ce am plantat și am crescut cu dragoste din semințe, de la dalii la anghinare, a ajuns să fie înghițit de slimers care se mișcă încet. Mărturisesc, am văzut roșu și i-am dus pe Maldon: ce risipă. Dovleceii mei au fost smulși în mod misterios de ceea ce îmi pot imagina că este o veveriță foarte vicleană. Ne dorim ca grădina noastră să fie un refugiu pentru animale sălbatice (ai grijă ce îți dorești) și încercăm să facem totul organic, fără a folosi pesticide, pelete de melci sau îngrășăminte chimice, dar asta înseamnă că am ajuns să împărtășim mai mult decât am m-am băgat pe. Este descurajant, mai ales când ai plantat lucruri ca un bucătar de casă lacom, cu un plan imaginat de ospătare. Dar nu voi fi descurajat. Accentul meu acum este să îmbunătățesc sănătatea solului din grădină înainte de anul viitor, astfel încât să fie mai mult de toate.

Când am avut o alocație, am practicat „fără săpare” – acoperirea patului cu carton și compost și lăsând-o să se descompună pentru a promova microbii și organismele sănătoase în sol, ținând la distanță buruienile – și intenționez să reînvie această practică aici acum. că avem o vară sub centură. Nicio săpătură nu contribuie la un sol mai sănătos și mai productiv și economisește și o cantitate imensă de muncă grea. Puteți citi mai multe despre practică la charlesdowding.co.uk.

Vrem să fim cât mai sustenabili cu putință și scopul este să fim cât se poate de închis, așa că am cumpărat un alt cadru de mâncare pentru a recicla majoritatea deșeurilor alimentare în grămada de compost, care va îmbogăți solul pentru următoarea perioadă. an în creștere. De asemenea, voi investi cu siguranță în inele de melci de cupru și nematode – ambele fiind soluții non-chimice la problema melcilor, care nu a fost ajutată de o vară atât de umedă.

În spiritul optimismului, rețeta din această lună reprezintă o recoltă, sper că voi cultiva spice de aur glorioase la un moment dat în viitor: porumb dulce. Această rețetă se bazează pe un fel de mâncare pe care l-am mâncat anul trecut la restaurantul Bright din estul Londrei. Porumbul a fost înnegrit și carbonizat în pete, oferind un contrast încântător cu boabele dulci care spargeau, care erau acoperite cu un lime și unt miso ascuțit și savuros. Este un fel de mâncare minunat pentru un aperitiv sau o parte la grătar cu un pahar de vin rece (portocale, în cazul meu) sau o bere rece ca gheața.”

Ingrediente

 • porumb pe stiule 2, încă în coji
 • unt 30 g
 • lămâie verde ½, suc
 • miere curgătoare 1 lingura
 • miso (ideal miso roșu) ½ linguriță
 • piper alb proaspat crapat, pentru stropire

Metodă

 • Pasul 1

  Aduceți o tigaie mare cu apă la fiert și gătiți porumbul dulce timp de 5 minute, până când devine plin și auriu. Scoateți, răciți puțin și tăiați fiecare știulete în jumătate. Se încălzește o tigaie la foc mare și se împrăștie porumbul peste tot până se înnegrește pe alocuri, întorcându-l cu un clește. Alternativ, faceți acest lucru pe un grătar fierbinte.

 • Pasul 2

  Topiți untul într-o tigaie mică antiaderentă la foc mediu. Adăugați sucul de lămâie, miere și miso și amestecați până se emulsionează și se îngroașă ușor. Se ia de pe foc, se rulează porumbul în unt până se îmbracă complet și se condimentează cu puțin piper alb. Serviți cu orice unt miso rămas din tigaie.

Informatii nutritionale

 • Kcals 113
 • Gras 7.4g
 • Saturate 4.1g
 • Carbohidrați 7.4g
 • Zaharuri 3.1g
 • Fibră 3.3g
 • Proteină 2.5g
 • Sare 0,2g
#Porumb #dulce #lime #și #unt #miso
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *