Tipul bucătăriei:
Porumb pe știuleț, fonduta stilton și piei de cartofi crocante
- servește 4 ca starter
- Uşor
Recreați mâncăruri moderne de pub în confortul propriei case cu această rețetă de început ușoară din Islington’s Four Legs
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- porumb pe știul 2
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
- cartof mare 1 (aproximativ 250g)
- fulgi de sare de mare
- boia afumată câteva ciupituri mari, plus un plus de servit
- crema dubla 300ml
- stilton 100g
Metodă
-
Pasul 1
Spălați știuleții de porumb timp de 1 minut într-o tigaie mare cu apă sărată clocotită, apoi răciți și tăiați fiecare știuleț în două pentru a face 2 știuleți mai mici.
-
Pasul 2
Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/3 cu ulei și încălziți la 180 ° C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Curățați cartoful în așchii, apoi prăjiți-l în serii, timp de 1-2 minute sau până devine auriu și chiar crocant. Scoateți-o pe hârtie de bucătărie și presărați sare și boia.
-
Pasul 3
Puneți smântâna dublă și stiltonul într-o tigaie mică și încălziți ușor, în timp ce bateți, până când formează un sos neted. Se fierbe timp de 1 minut, apoi se ia de pe foc.
-
Pasul 4
Încălziți o plită sau o tigaie la foc mare și stropiți știuleții de porumb ușor cu ulei. Plătiți sau prăjiți timp de 8-10 minute sau până când este cu adevărat carbonizat.
-
Pasul 5
Pentru a servi, împărțiți sosul între 2 farfurii de împărțire, puneți știulete de porumb deasupra și apoi îngrămădiți pe cojile de cartofi crocante și presărați cu puțină boia.
Informatii nutritionale
- Kcals 762
- Gras 65.3g
- Saturează 32.2g
- Carbohidrați 29.1g
- Zaharuri 3.1g
- Fibră 4.1g
- Proteină 11.9g
- Sare 1.5g