Tipul bucătăriei:
Porumb pentru grătar
- serveste 6
- Uşor
Încurajează această gustare de stradă mexicană la grătar cu sos gochujang coreean puternic pentru următorul tău grătar
Ingrediente
- porumb pe stiuleti 6
- ulei de rapita
- parmezan (sau alternativă vegetală) 50g, ras fin
- felii de lime a servi
SOS ELOTES
- maioneză 5 linguri
- smantana 6 linguri
- brânză feta 150g, maruntit marunt
- lămâie verde 1, cu coaja si zeama
- gochujang sau pasta sau sos de chilli 2 linguri
- boia afumată 1/4 lingurita
- coriandru tocate fin pentru a face 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați toate ingredientele pentru sos, apoi puneți-le într-o tavă de copt puțin adâncă. Acest lucru va face mai ușor să acoperiți porumbul.
-
Pasul 2
Încinge grătarul sau o tigaie de grătar. Ungeți știuleții de porumb cu puțin ulei și puneți la grătar timp de 8-10 minute (sau 15-20 de minute pe o tigaie), întorcându-le din când în când, astfel încât să fie carbonizate
peste tot. Scufundați-le direct în sos, răsturnând știuleții pentru a-i înveli peste tot. Stropiți cu parmezan și serviți cu felii de lime și orice sos rămas.
Informatii nutritionale
- Kcals 495
- Gras 37.2g
- Saturate 10.7g
- Carbohidrați 25.8g
- Fibră 3.2g
- Proteină 12.5g
- Sare 1.5g
#Porumb #pentru #grătar