Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de lasagne vegetariene cu ciuperci porcini elegante

Posh porcini lasagna

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă elegantă de lasagne cu porcini este ușor de făcut, vegetariană și hrănește o mulțime, perfectă pentru cine de familie sau divertisment ușor


Încercați rețeta noastră de lasagna vegetariană făcută cu ciuperci porcini pentru o alternativă vegetală la clasica lasagne.

Pentru mai multe opțiuni de legume, consultați lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • porcini uscate 30 g
  • crema dubla 500 ml
  • stoc de legume 500 ml
  • frunza de dafin 1
  • ulei de masline
  • ciuperci plate 750 g, tocat mărunt
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
  • ou 1
  • foi de lasagne proaspete 10 mari sau 15 mici
  • unt 25 g, moale
  • parmezan sau alternativă vegetală 150g, rasă

Metodă

  • Pasul 1

    Se toarnă apă clocotită peste porcini doar pentru a acoperi. Puneți smântâna, bulionul și foaia de dafin într-o tigaie mare, lăsați la fiert, apoi reduceți la jumătate. Scoateți porcinile, stoarceți-le pentru uscat și tocați mărunt. Se toarnă lichidul de înmuiat porcini, printr-o sită, în smântână și se fierbe până se îngroașă până la consistența unei smântână dublă. Scoateți frunza de dafin.

  • Pasul 2

    Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, se adauga ciupercile plate si porcini si se fierb pana se rumenesc si lichidul a fost reabsorbit. Se amestecă pătrunjelul și se răcește.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se toarnă smântâna într-un blender, se mixează, se adaugă oul și se mixează din nou. Fierbe pastele timp de 1-2 minute și se scurg foarte bine. Ungeți o tavă de copt (aproximativ 20 x 30 cm) cu unt și adăugați un strat de paste, tăind foile pentru a face un singur strat dacă este necesar. Se pune crema peste, apoi se presara cu parmezan.

  • Pasul 4

    Se presară cu amestecul de ciuperci, apoi se mai adaugă paste. Continuați să stratificați pastele cu smântână, brânză și ciuperci, terminând cu paste acoperite cu smântână și brânză – veți avea nevoie de aproximativ 4-5 straturi. Coaceți timp de 30 de minute sau până când clocotește și devine maro auriu.

Informatii nutritionale

  • Kcals 716
  • Gras 61.4g
  • Saturate 35.8g
  • Carbohidrați 21.1g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 18.6g
  • Sare 0,8g
.
#Posh #porcini #lasagna
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *