Tipul bucătăriei:
Posh porcini lasagna
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă elegantă de lasagne cu porcini este ușor de făcut, vegetariană și hrănește o mulțime, perfectă pentru cine de familie sau divertisment ușor
Încercați rețeta noastră de lasagna vegetariană făcută cu ciuperci porcini pentru o alternativă vegetală la clasica lasagne.
Pentru mai multe opțiuni de legume, consultați lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.
Ingrediente
- porcini uscate 30 g
- crema dubla 500 ml
- stoc de legume 500 ml
- frunza de dafin 1
- ulei de masline
- ciuperci plate 750 g, tocat mărunt
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
- ou 1
- foi de lasagne proaspete 10 mari sau 15 mici
- unt 25 g, moale
- parmezan sau alternativă vegetală 150g, rasă
Metodă
-
Pasul 1
Se toarnă apă clocotită peste porcini doar pentru a acoperi. Puneți smântâna, bulionul și foaia de dafin într-o tigaie mare, lăsați la fiert, apoi reduceți la jumătate. Scoateți porcinile, stoarceți-le pentru uscat și tocați mărunt. Se toarnă lichidul de înmuiat porcini, printr-o sită, în smântână și se fierbe până se îngroașă până la consistența unei smântână dublă. Scoateți frunza de dafin.
-
Pasul 2
Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, se adauga ciupercile plate si porcini si se fierb pana se rumenesc si lichidul a fost reabsorbit. Se amestecă pătrunjelul și se răcește.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se toarnă smântâna într-un blender, se mixează, se adaugă oul și se mixează din nou. Fierbe pastele timp de 1-2 minute și se scurg foarte bine. Ungeți o tavă de copt (aproximativ 20 x 30 cm) cu unt și adăugați un strat de paste, tăind foile pentru a face un singur strat dacă este necesar. Se pune crema peste, apoi se presara cu parmezan.
-
Pasul 4
Se presară cu amestecul de ciuperci, apoi se mai adaugă paste. Continuați să stratificați pastele cu smântână, brânză și ciuperci, terminând cu paste acoperite cu smântână și brânză – veți avea nevoie de aproximativ 4-5 straturi. Coaceți timp de 30 de minute sau până când clocotește și devine maro auriu.
Informatii nutritionale
- Kcals 716
- Gras 61.4g
- Saturate 35.8g
- Carbohidrați 21.1g
- Fibră 2.3g
- Proteină 18.6g
- Sare 0,8g