Tipul bucătăriei:
Praj măcinat cu pangritata
- servește 4 ca lateral
- Uşor
O delicatese în sine sau perfectă ca o parte a unei somptuoase fripturi de duminică. Ar putea fi chiar un toast indulgent!
Încercați rețeta noastră de praz cu unt sau verificați cele mai bune feluri de mâncare de praz pentru a servi cu friptura dvs. de duminică.
Ingrediente
- praz 3 mari, spălate
- unt sărat 80g
PANGRITATA
- pesmet alb moale 50g
- rozmarin 1 crenguță, frunze culese și tocate
- cimbru 1 crenguță, frunze culese și tocate
- alune de padure 50g, tocat mărunt
- ulei de masline 1 lingură
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați capetele din praz, tăiați-le pe jumătate în lung și tăiați-le pe diagonală în bucăți de 2-3cm.
-
Pasul 2
Topiți untul într-o tigaie cu capac, adăugați prazul și amestecați până se acoperă în unt. Se condimentează bine, se acoperă și se prăjește ușor timp de 25-30 de minute sau până când este foarte moale, amestecând ocazional și adăugând un strop de apă dacă prazul începe să se prindă.
-
Pasul 3
Se amestecă pesmetul, ierburile, alunele și câteva condimente într-un castron. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și fierbeți usturoiul timp de 2 minute. Includeți amestecul de pesmet și prăjiți până devine auriu și crocant.
-
Pasul 4
Pentru a termina, puneți prazul cu unt într-un vas de servit și presărați peste pangritata.
Informatii nutritionale
- Kcals 322
- Gras 27.9g
- Saturează 11.5g
- Carbohidrați 9.9g
- Zaharuri 3.5g
- Fibră 4.8g
- Proteină 5.3g
- Sare 0,5g