Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de praz cu buzunar

Praj măcinat cu pangritata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca lateral
  • Uşor

O delicatese în sine sau perfectă ca o parte a unei somptuoase fripturi de duminică. Ar putea fi chiar un toast indulgent!


Încercați rețeta noastră de praz cu unt sau verificați cele mai bune feluri de mâncare de praz pentru a servi cu friptura dvs. de duminică.

Ingrediente

  • praz 3 mari, spălate
  • unt sărat 80g

PANGRITATA

  • pesmet alb moale 50g
  • rozmarin 1 crenguță, frunze culese și tocate
  • cimbru 1 crenguță, frunze culese și tocate
  • alune de padure 50g, tocat mărunt
  • ulei de masline 1 lingură
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați capetele din praz, tăiați-le pe jumătate în lung și tăiați-le pe diagonală în bucăți de 2-3cm.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie cu capac, adăugați prazul și amestecați până se acoperă în unt. Se condimentează bine, se acoperă și se prăjește ușor timp de 25-30 de minute sau până când este foarte moale, amestecând ocazional și adăugând un strop de apă dacă prazul începe să se prindă.

  • Pasul 3

    Se amestecă pesmetul, ierburile, alunele și câteva condimente într-un castron. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și fierbeți usturoiul timp de 2 minute. Includeți amestecul de pesmet și prăjiți până devine auriu și crocant.

  • Pasul 4

    Pentru a termina, puneți prazul cu unt într-un vas de servit și presărați peste pangritata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 322
  • Gras 27.9g
  • Saturează 11.5g
  • Carbohidrați 9.9g
  • Zaharuri 3.5g
  • Fibră 4.8g
  • Proteină 5.3g
  • Sare 0,5g
.
#Praj #măcinat #pangritata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *