Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de prajitura vegetariana cu dovlecei, salvie si castane

Prajitura cu dovlecei, salvie si castane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Dacă aveți nevoie de un principal vegetarian pentru cina de Crăciun. Nu mai căuta! Acest tort stratificat de dovleac, cartofi și salvie proaspătă umplut cu umplutură de merișoare și castane arată impresionant și are un gust delicios


Ingrediente

  • unt
  • ceapa 2 mari, taiate in jumatate si feliate marunt
  • ardei iute roșu 1, tocat fin
  • chimen măcinat 1 lingura
  • salvie ½ grămadă mică tocată
  • cartofi făinoase 400 g, decojite
  • dovleac 800 g, decojite

SOS DE BRÂNZĂ

  • crème fraîche 100 ml
  • cheddar 100 g, ras
  • salvie o mână de frunze

Umplutura de castane

  • afine uscate 50 g
  • supa de legume fierbinte 100 ml
  • ceapa 2, ras
  • unt 75 g
  • castane 1 pachet vac, tocat
  • pesmet alb proaspăt 150 g
  • pătrunjel o mână, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pentru a face umplutura se pun merisoarele intr-un bol si se toarna peste supa de legume. Se lasa la macerat 10 minute.

  • Pasul 2

    Punem ceapa rasa intr-o tigaie cu untul si calim pana se inmoaie ceapa. Se amestecă castanele, pesmetul, pătrunjelul, merisoarele și bulionul, se amestecă bine și se condimentează.

  • Pasul 3

    Se încălzește un buton mare de unt într-o tigaie și se gătește ceapa tăiată felii aproximativ 20-30 de minute, sau până când se înmoaie complet și devine auriu. Adăugați ardeiul iute, chimenul și salvie și gătiți timp de un minut. Tăiați cartofii și dovleceii separat într-un robot de bucătărie sau cu o mandolină. Topiți un alt buton de unt și ungeți interiorul unei forme elastice antiaderentă de 20 cm.

  • Pasul 4

    Tapetați partea inferioară a formei cu un strat suprapus de dovleac (acesta va fi vârful dvs. când îl învățați, așa că faceți-l frumos). Împărțiți restul de dovleac în 2 și adăugați jumătate din acesta, punând o parte din amestecul de salvie și ceapă feliat. Adăugați jumătate din umplutură și împachetați-o ușor. Adăugați toți cartofii tăiați felii, stratificandu-i cu mai mult amestec de ceapă și salvie. Repetați stratificarea cu restul de dovleac și amestec de umplutură. Acoperim cu folie, punem pe o tava de copt si coacem 2 ore, sau pana se inmoaie. Lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a o întoarce.

  • Pasul 5

    Pune crème fraîche și cheddar într-o tigaie și topește-le împreună. Se amestecă salvia și se asezonează. Se serveste cu prajitura si o salata verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 582
  • Gras 26.6g
  • Carbohidrați 67,6g
  • Fibră 9.5g
  • Proteină 13.3g
  • Sare 1.1g
#Prajitura #dovlecei #salvie #castane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *