Tipul bucătăriei:
Puneți pene de broccoli cu manis kecap și alune
- servește 4 persoane
- Uşor
Folosiți broccoli ca piesă centrală și împrăștiați cu ceapă de primăvară, arahide sărate și ceapă crocantă pentru un fel de mâncare vegan bogat în umami.
Încercați broccoliul nostru prăjit, apoi verificați mai multe rețete de broccoli aici.
Ingrediente
- ulei vegetal 1 lingură
- brocoli un cap mare, împărțit în lung
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
- usturoi 2 cuișoare, ras
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- kecap mains 4 linguri, vezi notele de mai jos
- otet de orez 3 linguri
- ulei de susan prăjit 2 linguri
- ceapa verde 2, feliat subțire într-un unghi
- arahide sărate o mână, tocată aproximativ
- ceapă crocantă gata preparată o mână, vezi notele de mai jos
- coriandru o mână, tocată
- orez fiert de iasomie a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare antiaderentă și, în loturi, prăjiți broccoli pe ambele părți tăiate până când se caramelizează cu adevărat. Puneți-l cu partea tăiată într-o cutie de prăjire adâncă, care se va potrivi perfect cu toate pene.
-
Pasul 2
Adăugați fulgi de ghimbir, usturoi și ardei iute în tigaie și gătiți timp de 1 minut, înainte de a răsturna în manisul de recap, oțet de orez, ulei de susan și 50 ml de apă. Aduceți la foc mic, apoi turnați peste broccoli. Acoperiți bine cu folie și prăjiți-le timp de 15-20 de minute sau până când sunt fierte.
-
Pasul 3
Se amestecă împreună ceapa de primăvară, alunele sărate și ceapa crocantă. Se împrăștie peste broccoli, urmat de coriandru. Se servește cu orez de iasomie.
Informatii nutritionale
- Kcals 257
- Gras 12.8g
- Saturează 1.9g
- Carbohidrați 22.5g
- Zaharuri 14.9g
- Fibră 6.9g
- Proteină 9.4g
- Sare 0,9g