Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

felii de vinete

Puți vinete fripte condimentate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Aceste pui de vinete fripte sunt un plus minunat pentru o masă mezze sau pot fi servite alături de miel sau cușcuș la orice cină în stil Orientul Mijlociu. Vinetele pot fi gătite cu o zi înainte sau dimineața, apoi reîncălzite pentru a fi servite.


Faceți aceste pui de vinete fripte, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi salata noastră de vinete afumate cu piper și nucă.

Ingrediente

  • vinete 12 bebeluși sau 6 mici, tăiați la jumătate pe lungime
  • ulei de masline
  • chimen măcinat 1 lingura
  • coriandru 1 lingura
  • boia afumată ½ linguriță
  • suc de lămâie 2 linguri
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Tăiați pulpa vinetelor într-un model încrucișat, dar nu tăiați prin piele. Se amestecă 3 linguri de măsline cu restul ingredientelor și se condimentează bine.

  • Pasul 2

    Puneți vinetele cu partea tăiată în sus într-o tavă de prăjire. Cu lingura peste marinada. Se prăjește până când se topește, aproximativ 40-50 de minute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 62
  • Gras 5.9g
  • Carbohidrați 1.6g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 0,7g
  • Sare 0,01g
#Puți #vinete #fripte #condimentate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *