Tipul bucătăriei:
Puți vinete fripte condimentate
- serveste 6
- Puțin efort
Aceste pui de vinete fripte sunt un plus minunat pentru o masă mezze sau pot fi servite alături de miel sau cușcuș la orice cină în stil Orientul Mijlociu. Vinetele pot fi gătite cu o zi înainte sau dimineața, apoi reîncălzite pentru a fi servite.
Faceți aceste pui de vinete fripte, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi salata noastră de vinete afumate cu piper și nucă.
Ingrediente
- vinete 12 bebeluși sau 6 mici, tăiați la jumătate pe lungime
- ulei de masline
- chimen măcinat 1 lingura
- coriandru 1 lingura
- boia afumată ½ linguriță
- suc de lămâie 2 linguri
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Tăiați pulpa vinetelor într-un model încrucișat, dar nu tăiați prin piele. Se amestecă 3 linguri de măsline cu restul ingredientelor și se condimentează bine.
-
Pasul 2
Puneți vinetele cu partea tăiată în sus într-o tavă de prăjire. Cu lingura peste marinada. Se prăjește până când se topește, aproximativ 40-50 de minute.
Informatii nutritionale
- Kcals 62
- Gras 5.9g
- Carbohidrați 1.6g
- Fibră 0,9g
- Proteină 0,7g
- Sare 0,01g