Tipul bucătăriei:
Queso blanco cu ardei iute la gratar si chimen, cu chipsuri tortilla de casa
- servește 2-4 ca gustare
- Uşor
Încercați rețeta noastră de queso blanco cu ardei iute și chimen și chipsuri tortilla de casă pentru a servi
Queso blanco este o brânză foarte simplă de făcut, care ia foarte bine aromele din ierburi și condimente. Este o brânză proaspătă care are cel mai bun gust și are cea mai cremoasă textură în ziua în care o faci. Se va păstra mai mult timp la frigider, dar textura poate deveni puțin ceară.
Ingrediente
- tot laptele 1½ litri
- suc de lămâie 4 linguri
- ardei iute roșu sau verde 6-8
- semințe de chimen 1 lingura
CIPS TORTILLA
- Tortilla de făină 6
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Se toarnă laptele într-o cratiță mare, se pune la foc mediu și se aduce puțin sub punctul de fierbere (aproximativ 85-90C dacă ai termometru). Opriți focul și adăugați zeama de lămâie câte 1 lingură, amestecând puțin între ele. Odată ce sucul de lămâie a fost adăugat în totalitate, laptele ar trebui să se fi separat și să se fi coagulat. Lăsați netulburat timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Pune o tigaie la foc mare. Odată fierbinte, adăugați ardeii iute întregi și gătiți timp de 10-15 minute, întorcându-le des, până se înnegrește ușor peste tot. Transferați într-un castron mic și acoperiți strâns cu folie alimentară pentru a ajuta la aburirea pielii. Curățați pielea, îndepărtați semințele și tocați pulpa.
-
Pasul 3
Adăugați semințele de chimen într-o tigaie mică și uscată și puneți-le la foc mediu pentru a se prăji. De îndată ce simțiți mirosul lor care iese din tigaie, puneți-l într-un mojar și zdrobiți ușor. Pus deoparte.
-
Pasul 4
Tapetați o sită cu o foaie curată de pânză de muselină și așezați-vă deasupra unui castron mare. Se toarnă încet vasul cu laptele separat în sită. Aruncați sau păstrați zerul pentru o altă rețetă (zerul este grozav ca lichidul în prepararea pâinii). Lăsați cașul să se scurgă încă 10-15 minute, strângând puțin cârpa pentru a ajuta procesul. Puneți într-un castron și amestecați prin 1 linguriță de sare, chimen și ardei iute. Scoateți înapoi în centrul muselinei și răsuciți părțile laterale pentru a forma brânza într-o formă de minge îngrijită. Desfaceți și puneți un vas mic pentru servire. Răciți timp de aproximativ 30 de minute pentru a permite aromelor să se dezvolte puțin.
-
Pasul 5
Pentru a face chipsurile de tortilla, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Puneți teancul de împachetări de tortilla pe masa de tocat și tăiați în 8 felii. Întindeți peste două foi mari de copt și stropiți peste 2 linguri de ulei de măsline. Asezoneaza bine. Coaceți aproximativ 10-12 minute, până devin crocante și ușor aurii. Servește brânza cu chipsurile de tortilla pentru scoatere.
Informatii nutritionale
- Kcals 476
- Gras 23g
- Saturate 10.9g
- Carbohidrați 47,9g
- Zaharuri 18.3g
- Fibră 2.4g
- Proteină 18.2g
- Sare 1.3g