Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta Queso Blanco Cu ardei iute, chimen si chipsuri de tortilla de casa

Queso blanco cu ardei iute la gratar si chimen, cu chipsuri tortilla de casa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2-4 ca gustare
  • Uşor

Încercați rețeta noastră de queso blanco cu ardei iute și chimen și chipsuri tortilla de casă pentru a servi


Queso blanco este o brânză foarte simplă de făcut, care ia foarte bine aromele din ierburi și condimente. Este o brânză proaspătă care are cel mai bun gust și are cea mai cremoasă textură în ziua în care o faci. Se va păstra mai mult timp la frigider, dar textura poate deveni puțin ceară.

Ingrediente

  • tot laptele 1½ litri
  • suc de lămâie 4 linguri
  • ardei iute roșu sau verde 6-8
  • semințe de chimen 1 lingura

CIPS TORTILLA

  • Tortilla de făină 6
  • ulei de masline

Metodă

  • Pasul 1

    Se toarnă laptele într-o cratiță mare, se pune la foc mediu și se aduce puțin sub punctul de fierbere (aproximativ 85-90C dacă ai termometru). Opriți focul și adăugați zeama de lămâie câte 1 lingură, amestecând puțin între ele. Odată ce sucul de lămâie a fost adăugat în totalitate, laptele ar trebui să se fi separat și să se fi coagulat. Lăsați netulburat timp de 10 minute.

  • Pasul 2

    Pune o tigaie la foc mare. Odată fierbinte, adăugați ardeii iute întregi și gătiți timp de 10-15 minute, întorcându-le des, până se înnegrește ușor peste tot. Transferați într-un castron mic și acoperiți strâns cu folie alimentară pentru a ajuta la aburirea pielii. Curățați pielea, îndepărtați semințele și tocați pulpa.

  • Pasul 3

    Adăugați semințele de chimen într-o tigaie mică și uscată și puneți-le la foc mediu pentru a se prăji. De îndată ce simțiți mirosul lor care iese din tigaie, puneți-l într-un mojar și zdrobiți ușor. Pus deoparte.

  • Pasul 4

    Tapetați o sită cu o foaie curată de pânză de muselină și așezați-vă deasupra unui castron mare. Se toarnă încet vasul cu laptele separat în sită. Aruncați sau păstrați zerul pentru o altă rețetă (zerul este grozav ca lichidul în prepararea pâinii). Lăsați cașul să se scurgă încă 10-15 minute, strângând puțin cârpa pentru a ajuta procesul. Puneți într-un castron și amestecați prin 1 linguriță de sare, chimen și ardei iute. Scoateți înapoi în centrul muselinei și răsuciți părțile laterale pentru a forma brânza într-o formă de minge îngrijită. Desfaceți și puneți un vas mic pentru servire. Răciți timp de aproximativ 30 de minute pentru a permite aromelor să se dezvolte puțin.

  • Pasul 5

    Pentru a face chipsurile de tortilla, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Puneți teancul de împachetări de tortilla pe masa de tocat și tăiați în 8 felii. Întindeți peste două foi mari de copt și stropiți peste 2 linguri de ulei de măsline. Asezoneaza bine. Coaceți aproximativ 10-12 minute, până devin crocante și ușor aurii. Servește brânza cu chipsurile de tortilla pentru scoatere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 476
  • Gras 23g
  • Saturate 10.9g
  • Carbohidrați 47,9g
  • Zaharuri 18.3g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 18.2g
  • Sare 1.3g
.
#Queso #blanco #ardei #iute #gratar #chimen #chipsuri #tortilla #casa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *