Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă Quiche Lorraine

Quiche ușor Lorena cu unt de patiserie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Un mic efort

O quiche foarte bună este mai mult despre ceea ce lăsați deoparte decât puneți. Puriștii ar fi împotriva includerii gruyère (sau chiar a pancettei), dar credem că oferă o bogăție suplimentară


Faceți rețeta noastră clasică, extra bogată de quiche lorraine pentru următoarea cină sau încercați rețeta noastră de quiche ușoară.


Ce patiserie folosești într-o quiche Lorraine?

Există unele dezbateri cu privire la care este clasica quiche Lorraine crusta. Unele versiuni folosesc shortcrust și altele un fel de foietaj aspru. Credem că crusta delicată, crocantă, untă oferă cel mai bun contrast umpluturii bogate. Recent, a existat o tendință pentru quiche-urile „fără crustă” (coapte într-o formă de unt fără patiserie), care sunt geniale pentru persoanele care caută o quiche mai ușoară sau pentru cei intoleranți la gluten.


Rețetă Quiche lorraine

Ingrediente

  • cubetti di pancetta 200g
  • ulei de masline 1 lingură
  • ouă 4, 2 întregi și 2 gălbenușuri
  • crema dubla 250ml
  • crème fraîche 200 ml
  • gruyère 100g, ras grosier

PATISERIE UNT

  • făină simplă 225g
  • unt 150g, refrigerate și tăiate cubulețe
  • ouă 1 gălbenuș

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face patiseria, puneți făina, untul și un praf de sare într-un robot de bucătărie și bateți până când arată ca pesmet. Adăugați gălbenușul de ou și 2½ linguri de apă cu gheață, apoi bateți până se reunesc. Se înfășoară în folie de film și se răcește timp de 20 de minute. Rolați până la grosimea monedei de 20p, apoi folosiți-o pentru a alinia o tartă adâncă de 20cm × 4cm, cu față dreaptă, cu fund liber, sau tablă de burete superficială, lăsând excesul de patiserie deasupra. Se răcește încă 20 de minute.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Prăjiți pancetta cu puțin ulei de măsline până la fiert, apoi scurgeți-o pe hârtie de bucătărie. Bateți ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna dublă și cremă fraîche împreună și condimentați. Căptușiți forma cu hârtie de pergament, umpleți-le cu fasole de copt și coaceți orb timp de 15 minute. Scoateți hârtia și fasolea și reveniți la cuptor pentru 5 minute. Tăiați orice exces de patiserie cu un cuțit ascuțit. Întoarceți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3.

  • Pasul 3

    Împrăștiați pancetta și brânza (păstrând o mână mică de brânză) în cutia de patiserie, adăugați amestecul de ouă și împrăștiați restul de brânză. Coaceți timp de 40 de minute sau până când tocmai ați pus la mijloc și ușor auriu. Se servește la temperatura camerei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 906
  • Gras 78,8g
  • Carbohidrați 29.3g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 20.5g
  • Sare 1.8g
.
#Quiche #ușor #Lorena #unt #patiserie
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast