Tipul bucătăriei:
Rădăcini prăjite și brânză de capră
- serveste 2
- Uşor
Sfecla roșie pământească și păstârnacul și morcovii prăjiți oferă un contrast excelent cu brânza de capră bogată și cremoasă din acest fel de mâncare. Aceasta este o cină cu adevărat simplă, care necesită foarte puțin timp de lucru.
Ingrediente
- sfecla rosie cruda 2, decojite și tăiate felii
- morcovi pui 5, înjumătățit pe lungime
- păstârnac mic 2, decojite și feliate pe lungime puțin mai groase decât sfecla roșie
- ceapa rosie 1, feliate în discuri groase
- brânză de capră individuală cu coajă 2, aproximativ 90-100g fiecare pentru a servi
- rachetă o mână de frunze de servit
- pâine crustă sau linte Puy a servi
ÎMBRACȚIE
- otet de vin rosu 3 linguri
- ulei de masline 1 lingura
- miere limpede 1 lingura
- ardei iute roșu 1, însămânțat și tăiat cubulețe
- portocale ½, cu coaja si zeama
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Amestecă toate ingredientele pentru dressing cu niște piper proaspăt măcinat și sare. Rezervați 1 lingură de dressing pentru mai târziu. Îngrămădiți sfecla roșie feliate, morcovii, păstârnacul și ceapa în 2 vase individuale de copt. Stropiți peste restul dressingului, apoi amestecați împreună, astfel încât totul să fie bine acoperit. Se prăjește timp de 30-35 de minute, până când toate legumele sunt aproape fragede.
-
Pasul 2
Așezați o brânză de capră peste fiecare grămadă de legume. Se da din nou la cuptor pentru 3-5 minute, pana cand branza se simte moale si fierbinte la atingere. Puneți cu lingura sosul rezervat și serviți cu frunze de rucola, pâine crustă sau niște linte Puy calde.
Informatii nutritionale
- Kcals 390
- Gras 19.8g
- Saturate 9.9g
- Carbohidrați 33.6g
- Fibră 9.6g
- Proteină 14.6g
- Sare 1g