Tipul bucătăriei:
Ramen vegetarian
- serveste 2
- Uşor
Adăugarea de tahini la acest bulion ambalat în legume oferă supei cremoase, precum și o savură profundă. Serviți cu tofu ferm pentru o cină hrănitoare pentru doi
Faceți acest ramen vegetal încălzit, apoi consultați mai multe rețete de ramen și rețete vegetariene rapide.
Ingrediente
- ulei de susan prajit 1 lingura, plus putin in plus
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, răzuită fin
- ciuperci shiitake uscate 5g (optional)
- stoc de legume 1 litru
- sos de soia 1 lingura
- zahăr pudră 1 lingura
- pak choi 1, sferturi longitudinal
- mazăre cu zahăr 100 g
- tăiței cu ou fierte 300 g
- Belazu tahini 3 linguri
- pastă de miso 2 linguri
- tofu ferm ½ bloc de 280 g, uscat și tăiat în sferturi
- porumb dulce conserve de 195 g
- morcovi 2, tăiați în fâșii lungi și subțiri
- coriandru o grămadă mică
- chiu chow chilli oil 2 linguri (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește uleiul de susan într-o tigaie mare la foc mic, se adaugă usturoiul și ghimbirul și se fierbe timp de 2 minute înainte de a adăuga ciupercile shiitake, dacă se folosesc, și se toarnă bulionul, sosul de soia și zahărul.
-
Pasul 2
Dați focul la mediu și aduceți la fiert. Adăugați pak choi, mazărea cu zahăr și tăițeii și fierbeți timp de 2 minute până când sunt fierte.
-
Pasul 3
Se amestecă Belazu Tahini și miso în bulion, se condimentează și se păstrează la cald.
-
Pasul 4
Mai stropiți puțin ulei de susan într-o tigaie mică antiaderentă și prăjiți sferturile de tofu pe fiecare parte până devin foarte crocante.
-
Pasul 5
Împărțiți tăițeii, pak choi, mazărea cu zahăr și bulionul în boluri adânci și acoperiți cu grămezi de porumb dulce, morcov, tofu și coriandru. Peste ulei de chilli pentru a servi, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 710
- Gras 32g
- Saturate 4.7g
- Carbohidrați 67,7g
- Zaharuri 21.4g
- Fibră 16g
- Proteină 29.8g
- Sare 3.8g