Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de paste de casă

Ravioli de casă umpluți cu dovlecei, unt brun și salvie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Aflați cum să faceți aluatul cel mai mătăsos și mai fin pentru a crea paste din afara lumii acasă, cu sfaturi pas cu pas de la echipa noastră de bucătărie


Vrei să-ți faci propriile ravioli de casă? A-ți face propriile paste acasă poate părea o farfurie, dar cu doar patru ingrediente, un pic de cunoștințe și puțină grăsime pentru cot, în curând vei prepara cele mai mătăsoase paste de casă. Ai încredere în noi, nu vei regreta.

Cum se fac paste perfecte de casă

Folosiți făină „00”

„00” se referă la gradul în care făina a fost măcinată – în acest caz la foarte fină, cu toate tărâțele cernute, rezultând un aluat foarte moale. Cu toate acestea, va conține o mulțime de gluten și proteine ​​- căutați 10-12% în caseta nutrițională – ceea ce înseamnă că aluatul va fi puternic și întins odată frământat. Încercați-l pe acesta de la Waitrose, disponibil pe Ocado.

Albușuri și gălbenușuri

Albușul și gălbenușul vor face lucruri diferite în interiorul aluatului – albușurile vor ajuta la legarea aluatului împreună asigurându-se în același timp că este întins și flexibil. Gălbenușurile vor adăuga bogăție și o culoare profundă.

Frământarea aluatului de paste

Frământarea aluatului leagă moleculele de gluten în lanțuri lungi, făcându-l elastic și ușor de rostogolit până la subțire de hârtie și va da pastelor o mușcătură odată gătite. Frământarea ajută, de asemenea, să scăpați de orice buzunare de făină și bule de aer.

Odihnind aluatul de paste

Orice aluat pe bază de gluten trebuie să se odihnească – acest lucru ajută firele de gluten să se relaxeze și să devină și mai flexibile, ceea ce va face mult mai ușor să treceți prin mașina de paste, cu mai puțină arsură, deformare sau rupere. Orice exces de apă va fi, de asemenea, complet absorbit de făină, rezultând un aluat neted.

Rularea pastelor

Folosirea unui aparat de paste în locul unui sucitor va face procesul mult mai ușor și va asigura rezultate mai precise. Este important să începeți cu cea mai largă setare cu o mașină pentru paste și să o rulați de două ori pe fiecare setare. Rularea repetată a pastelor aliniază legăturile de gluten în linii lungi, rezultând o foaie lungă și netedă de aluat elastic cu care este ușor de lucrat.

Ne place mașina de oțel cromată Lakeland, dați clic aici pentru a cumpăra la doar 29,99 GBP

Gatirea pastelor

Apa trebuie doar să fiarbă – apa clocotită poate rupe sau rupe pastele și va fi mult mai ușor să judecați când pastele sunt gătite perfect.


Rețetă de ravioli de nucă de casă cu unt maro și salvie

Ingrediente

  • dovleac butternut 400g, decojite și tăiate în bucăți de 4cm
  • usturoi 3 cuișoare, pe piele
  • ulei de masline 1 lingură
  • ricotta 100g
  • lămâie ½, suc
  • nucşoară o bună grătar
  • unt 200g
  • frunze de salvie 8
  • parmezan (sau o alternativă de legume) ras fin, pentru a servi

ALUAT DE PASTA

  • “00” făină 300g, plus extra pentru praf
  • ouă 2
  • galbenusuri de ou 4 (înghețați albii pentru bezea, dacă doriți)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Ridicați dovleceii și usturoiul de nucă pe o tavă de copt, aruncați cu uleiul și prăjiți-le timp de 30-35 de minute sau până când sunt foarte moi și puțin caramelizate.

  • Pasul 2

    Dă dovleacul într-un castron și stoarce usturoiul din piei, apoi adaugă ricotta și bate până se combină. Adăugați sucul de lămâie, nucșoara și ceva condiment și bateți din nou. Puneți-l într-o pungă pentru conducte și răciți-l complet.

  • Pasul 3

    Pentru a face aluatul de paste, puneți făina într-un castron cu 1 linguriță de sare de mare fină și faceți o fântână în mijloc. Puneți ouăle întregi și adăugați gălbenușurile și bateți ușor cu o furculiță, aducând treptat mai multă făină. Odată ce aluatul începe să se aglomereze, aduceți-l împreună cu mâinile până când aveți un aluat dur. Adăugați apă 1 linguriță odată dacă pare prea uscată. Odată ce aluatul se îndepărtează de pe laturile vasului, frământați pe o suprafață de lucru ușor făinată timp de 10 minute până când este foarte netedă și elastică. Înfășurați și răciți cel puțin 1 oră sau până la 24 de ore.

  • Pasul 4

    Tăiați aluatul în jumătate și puneți fiecare bucată printr-o mașină de paste ușor făinată, începând cu cea mai largă setare. Puneți aluatul o dată, apoi îndoiți, rotiți și repetați. Apoi rulați aluatul de două ori pe fiecare setare, mergând în jos, până la cea mai subțire până la a doua, lăsându-vă cu două foi lungi și subțiri.

  • Pasul 5

    Făinați ușor suprafața de lucru și așezați cele 2 foi de paste pe orizontală, una în fața celeilalte. Pe cea mai apropiată foaie, introduceți 8 pete mari de umplutură, lăsând 8 cm între ele. Rulați un deget umed în jurul umpluturilor – acest lucru va ajuta pastele să se lipească.

  • Pasul 6

    Ridicați cea de-a doua foaie de paste deasupra și modelați ușor în jurul umpluturilor, încercând să nu lăsați bule de aer înăuntru. Folosiți un tăietor rotund de 8 cm pentru a tăia ravioli.

  • Pasul 7

    Încălziți o tigaie mare cu apă sărată până fierbe ușor. Gatiti raviolele timp de 3 minute sau pana cand pastele sunt doar fierte, apoi scoateti cu o lingura cu fante.

  • Pasul 8

    Se prăjește untul într-o tigaie până devine maro închis și miroase a nuci. Adăugați salvia timp de 2 minute, până când este crocantă.

  • Pasul 9

    Se pune ravioli pe farfurii și se toarnă peste unt și salvie. Se termină cu parmezan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 842
  • Gras 56g
  • Saturează 30.9g
  • Carbohidrați 64,7g
  • Zaharuri 4.1g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 17.5g
  • Sare 2.3g
.
#Ravioli #casă #umpluți #dovlecei #unt #brun #și #salvie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *