Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

două farfurii de ravioli cu ricotta cremoasă și așchii de parmezan pe o față de masă roz

Ravioli de ricotta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Se servesc 4 sau 6 ca aperitiv
  • Puțin efort

Aceste paste umplute glorioase – cu mazăre dulce, lămâie și ricotta cremoasă bătută – este modalitatea perfectă de a celebra aromele proaspete ale primăverii și vă va uimi oaspeții la cină.


Încercați această rețetă de ravioli cu ricotta, apoi verificați ravioli cu mazăre, pesto și pesto, ravioli cu ciuperci sălbatice, ravioli cu dovlecei și rețetele mai impresionante de ravioli.

Ingrediente

  • unt nesarat 50 g
  • muguri de mazăre a servi
  • parmezan (sau alternativă vegetariană) a servi

UMPLERE

  • mazăre congelată proaspăt decojită sau decongelată 150 g
  • parmezan (sau alternativă vegetariană) 100 g, ras fin
  • ricotta plină de grăsime 100 g
  • pesmet panko 1 lingura, prajita
  • ou 1, ușor bătut
  • mărar 5 tulpini, tocate mărunt

RICOTTA BITUITĂ

  • ricotta 250 g
  • lămâie ½, cu coajă

ALUAT DE PASTE

  • 00 făină de paste 300 g
  • ouă 3
  • griş pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face umplutura, amestecați mazărea într-un robot de bucătărie timp de 30 de secunde sau până se toacă mărunt, apoi combinați ingredientele rămase, cu excepția mărarului, cu ½ linguriță de sare și piper negru măcinat și presați încă 20 de secunde. Se condimentează și se amestecă prin mărar. Transferați într-o pungă cu o duză largă și lăsați-l la rece până când este gata de utilizare. (Orice umplutură rămasă după prepararea raviolilor poate fi păstrată la frigider și este perfect servită fie ca baie, fie întinsă generos peste o felie groasă de aluat prăjit.)

  • Pasul 2

    Folosind un robot de bucătărie, amestecați ingredientele de ricotta bătute cu ½ linguriță de sare și puțin piper negru măcinat timp de 2 minute până se omogenizează și se bate. Asigurați-vă că utilizați ricotta din lapte integral pentru această rețetă – consistența sa mai bogată transformă brânza într-o bază cremoasă pentru a însoți pastele. Se da la rece până când este gata să fie acoperit.

  • Pasul 3

    Puneti faina intr-un castron mare, faceti un godeu in mijloc, apoi turnati oul. Folosind o furculiță, încorporează încet făina în ou, într-o mișcare circulară, până când se combină într-o textură plină de firimituri. Folosește-ți mâinile pentru a lucra aluatul în jurul castronului, împingând și îndoind pentru a încorpora orice bucăți uscate de făină înainte de a se răsturna pe suprafața de lucru.

  • Pasul 4

    Frământați aluatul într-o bilă împingând în jos și departe de dvs. pentru a întinde aluatul, înainte de a-l îndoi înapoi pe el însuși în jumătate, rotind 90 de grade și repetând. Procesul ar trebui să dureze între 5-10 minute. Dacă descoperiți că aluatul rezistă, înfășurați-l într-o pungă resigibilă și lăsați timp de 5 minute înainte de a reveni la frământat. Odată ce aluatul este neted, înfășurați și odihniți cel puțin o jumătate de oră.

  • Pasul 5

    Tăiați aluatul în sferturi. Lucrând cu o bucată pe rând, folosiți mâinile pentru a întinde un disc, pudrați foarte ușor cu făină și apoi treceți de două ori prin cea mai largă setare a unui aparat de paste. Se pliază în jumătate și apoi se repetă din nou, trecând prin mașina de paste înainte de a reduce setarea și rulând încă de două ori înainte de a trece la următoarea setare descrescătoare. Repetați până când foaia de aluat este netedă și mătăsoasă, cu o grosime de 2-3mm.

  • Pasul 6

    Așezați foaia de paste pe o suprafață de lucru ușor făinată și marcați jumătatea drumului. Folosind un sac de paste, umplutură în movile mici de mărimea unei nuci, distanțate uniform peste aluat, lăsând un chenar de 1 cm în jurul fiecăreia pentru a oferi suficient spațiu mai târziu când formați fiecare ravioli. Udați foarte ușor vârful degetului și trasați în jurul umpluturilor cu țevi înainte de a aduce cealaltă jumătate a foii de paste deasupra și de a apăsa ușor în jurul fiecărei movile pentru a elimina eventualele pungi de aer și a sigila aluatul. Folosiți o ștampilă pentru a tăia ravioli – câte paste păstrați pe ravioli depinde de dvs., pur și simplu tăiați ravioli dacă preferați mai multe paste decât umplutură. Pune ravioli pe o tava tapetata cu hartie de gris si repeta cu aluatul ramas si umplutura. Raviolii pot fi congelați dacă nu sunt folosiți în ziua respectivă – congelați într-un singur strat pe o tavă pentru a evita lipirea înainte de a fi transferați într-o pungă.

  • Pasul 7

    Gătiți ravioli într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare timp de 3-4 minute (dacă gătiți de la congelat, aceasta va fi de 6-8 minute). În timp ce se gătesc ravioli, se încălzește untul într-o tigaie până se face spumă. Transferați ravioli în tigaie și amestecați ușor pentru a se acoperi timp de 1 minut înainte de a le pune în boluri de servire peste ricotta bătută și de a ornat cu muguri de mazăre, piper negru și parmezan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 482
  • Gras 22.3g
  • Saturate 12.7g
  • Carbohidrați 45.4g
  • Zaharuri 3g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 22.7g
  • Sare 1.6g
#Ravioli #ricotta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *