Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de foietaj aspră

Rețetă de foietaj aspră

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 500g
  • Un mic efort

Consultați aluatul nostru dur și rapid. Această rețetă simplă, dar nebună, este schimbul perfect pentru rețete folosind foietaj cumpărat de la magazin


Ingrediente

  • făină simplă 250g, plus extra pentru praf
  • sare de mare ½ linguriță
  • unt nesarat 200g, cubulate și răcite până la frig

Metodă

  • Pasul 1

    Bătați făina într-un castron mare cu sare și aruncați untul tăiat în făină. Frecați ușor untul și făina împreună cu vârfurile degetelor până când untul este în bucăți mari și bine acoperite cu făină. Adăugați 125 ml de apă rece ca gheața, amestecând ușor cu un cuțit de masă, până când se reunesc într-o bilă îndelungată. Se înfășoară în folie alimentară și se răcește timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Făinați ușor o suprafață de lucru, formați bila într-un dreptunghi dur apoi rotiți-o la 15cm x 30cm. Întoarceți una dintre marginile înguste spre dvs. și pliați partea de jos 1/ 3, periat orice exces de făină. Apoi pliați partea de sus 1/ 3 în sus și peste asta. Întoarceți patiseria cu 90 de grade și repetați. Înfășurați și răciți, apoi repetați acest proces încă de două ori (pentru un total de șase rulouri și falduri și două frisoane de 30 de minute în frigider). Se răcește timp de 1 oră înainte de utilizare.

.
#Rețetă #foietaj #aspră
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *