Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

3307

Ricotta la cuptor cu dressing de lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această rețetă ușoară de ricotta coaptă necesită doar 10 minute de pregătire din partea dvs., oferindu-vă mai mult timp pentru a vă distra invitații. Folosiți ricotta de bună calitate și capere și lămâie pentru a adăuga mușcătură.


Ingrediente

  • ricotta 3 cuve de 250 g
  • ulei de masline
  • ou 1
  • patrunjel cret un buchet mic, tocat foarte gros
  • capere 2 linguri, clătite și scurse
  • lămâie 1, cu coaja si zeama

Metodă

  • Pasul 1

    Turnați căzile de ricotta într-o sită căptușită cu o cârpă j curată sau muselină și lăsați să se scurgă peste noapte.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Unge un lighean de budincă de 1 litru cu ulei de măsline. Apăsați orice exces de lichid din brânză, apoi amestecați-l cu oul și asezonați bine.

    Ambalați brânza în lighean și coaceți timp de 40 de minute sau până când brânza se rumenește pe margini. Răsturnați pe o farfurie.

  • Pasul 3

    Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mică și prăjește pătrunjelul și caperele până devin crocante, se adaugă la sucul și coaja de lămâie împreună cu un strop de ulei de măsline și niște condimente. Se pune peste ricotta. Serviți cu felii de baghetă prăjită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 191
  • Carbohidrați 2.1g
  • Proteină 9.9g
  • Gras 15.9g
  • Sare 0,45g
  • Saturate 7.4g
  • Fibră 0,1g
#Ricotta #cuptor #dressing #lamaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *