Tipul bucătăriei:
Ridici condimentate pe iaurt de lămâie conservat
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Faceți să strălucească umila ridichi în acest fel de mâncare estival, aromat cu chimen și mărar. Baza de iaurt de lămâie conservată este acompaniamentul perfect
Încercați salata noastră de ridiche, apoi verificați mai multe feluri de mâncare de grătar.
Ingrediente
- iaurt grecesc 200g
- lămâi conservate 2, coaja tocată mărunt, carnea aruncată
- lămâie ½, suc
- ulei de masline 2 linguri, plus extra de servit
- ridichi 600g, înjumătățit
- chimen măcinat ½ linguriță
- coriandru ½ linguriță
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- mărar o mică mână
- frunze de menta o mână
Metodă
-
Pasul 1
Includeți iaurtul într-un castron cu lămâia conservată, jumătate din sucul de lămâie și ceva condiment.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mare, apoi prăjiți ridichile timp de 4-5 minute până când încep să se caramelizeze. Adăugați condimentele și câteva condimente, amestecați bine și gătiți un minut, înainte de a adăuga fulgii de ardei iute.
-
Pasul 3
Se întinde iaurtul pe un platou de servire și se îngrămădesc ridichile deasupra. Finalizați cu mărarul, menta și încă o strop de ulei. Se servește ca parte a unui meze sau cu pâine crustă.
Informatii nutritionale
- Kcals 146
- Gras 11.1g
- Saturează 4.3g
- Carbohidrați 6.3g
- Zaharuri 5g
- Fibră 2g
- Proteină 4.3g
- Sare 0,1g