Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Un castron alb umplut cu un risotto cremos, acoperit cu patrunjel verde tocat

Risotto cu brânză

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Faceți risotto-ului și mai luxos cu un amestec de brie, stilton, cheddar și parmezan, apoi împărtășiți cu persoana iubită pentru o cină specială


Faceți acest risotto cu brânză cremoasă, apoi verificați risottoul nostru cu legume, risottoul cu ciuperci, risottoul cu dovlecei și mai multe rețete de risotto vegetarian.

Ingrediente

  • unt nesarat 2 linguri
  • ulei de masline 2 linguri
  • ceapă 1 mare, tocat fin
  • orez risotto 200 g
  • vin alb, vermut sau sherry uscat 250 ml
  • supa de legume, pui sau curcan 1 litru, fierbinte
  • brânză moale rămasă (cum ar fi fontina, brie sau camembert, sau un amestec) 50 g, tocat
  • brânză albastră rămasă (cum ar fi gorgonzola sau stilton) 25 g, tocat
  • brânză tare rămasă (cum ar fi cheddar, cheshire sau lancashire) 25 g, ras
  • parmezan, grana padano sau o alternativă vegetariană 15 g, ras fin
  • pătrunjel cu frunze plate sau arpagic o mână, tocată
  • lămâie 1, cu coaja (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge jumătate din unt și tot uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu până când untul începe să facă spumă. Gatiti ceapa timp de 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se moale si se inmoaie, dar nu devine aurie.

  • Pasul 2

    Introduceți orezul, măriți puțin focul și amestecați pentru a acoperi ceapa. Gatiti 3-5 minute sau pana cand orezul incepe sa devina translucid. Se toarnă vinul și se fierbe până se evaporă în mare parte.

  • Pasul 3

    Păstrați bulionul cald într-o tigaie pe spatele plitei. Adăugați o oală în risotto, amestecând continuu, apoi adăugați următorul polonic odată ce primul a fost absorbit, repetând până când orezul este fraged, dar totuși cu puțină mușcătură – acest lucru va dura aproximativ 20 de minute și este posibil să nu aveți nevoie de tot bulionul.

  • Pasul 4

    Luați risottoul de pe foc, adăugați toate brânzeturile și amestecați bine până când totul s-a topit și risottoul devine brânză și cremos. Se amestecă 1 lingură de unt rămasă, se condimentează bine cu piper negru și puțină sare și se acoperă cu capac. Se lasa sa stea 5 minute inainte de a se presara cu patrunjel sau arpagic si coaja de lamaie, daca se foloseste, pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 998
  • Gras 43.7g
  • Saturate 21.7g
  • Carbohidrați 95g
  • Zaharuri 11.5g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 33.4g
  • Sare 4.1g
#Risotto #brânză
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *