Tipul bucătăriei:
Risotto cu cicoare la gratar si nuci
- serveste 4
- Uşor
Animați mijlocul săptămânii cu această rețetă rapidă și ușoară. Nucile și cicoarea la grătar adaugă crocant acestui risotto cremos
Încercați acest risotto cu cicoare la grătar și nuci, apoi verificați risotto-ul nostru vegetarian, lasagna vegetariană, musaca vegetariana și altele retete vegetariene.
Ingrediente
- unt un buton
- ceapă 1
- usturoi 1 cuișoare
- orez arborio 400 g
- stoc de legume 1,5 litri
- cicoare 4 cap
- parmezan 4 linguri
- nuci 100g, prajite si tocate
- pătrunjel cu frunze plate 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Topiți un nod de unt într-o tigaie adâncă, adăugați 1 ceapă tocată mărunt și 1 cățel de usturoi zdrobit și gătiți scurt. Se amestecă 400 g de orez arborio și apoi se adaugă 1,5 litri de bulion de legume. Se amestecă bine și apoi se aduce la fierbere. Reduceți focul la foc mic și fierbeți timp de 20 de minute până când orezul este fiert, amestecând o dată sau de două ori.
-
Pasul 2
Între timp, puneți 4 capete de cicoare tăiate în sferturi în puțin ulei de măsline și prăjiți până se rumenesc pe margini și se ofilesc puțin. Bateți 4 linguri de parmezan în risotto, apoi adăugați 100 g de nuci prăjite și tocate și 2 linguri de pătrunjel tocat. Asezoneaza bine. Se serveste cu cicoare.