Tipul bucătăriei:
Risotto cu praz și parmezan
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de risotto foarte simplă este ideală pentru luni fără carne. Risotto cu ceapă de primăvară și praz este gătit în mod tradițional în vin alb și acoperit cu parmezan
Încercați acest risotto cu praz și parmezan, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru clasic de legume.
Ingrediente
- unt 25 g
- ulei de masline 1 lingura
- ceapa verde 4, tocat
- praz 2, tăiate și tocate mărunt
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- orez arborio 150 g
- vin alb un pahar
- supa de legume sau pui 750 ml
- parmezan (sau alternativa vegetariana) 25g, ras fin (noi am folosit Parmigiano Reggiano)
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți bulionul la fiert. Încinge o tigaie mare și largă și adaugă jumătate din unt și uleiul de măsline. Adăugați ceapa primăvară, prazul și usturoiul și gătiți timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați orezul și amestecați pentru a se acoperi, apoi adăugați vinul și barbotați până scade. Adăugați bulionul puțin câte una, amestecând până când orezul este fraged cu puțină mușcătură și curge. Se amestecă parmezanul și restul de unt și se condimentează.
Informatii nutritionale
- Kcals 526
- Gras 21.1g
- Saturate 9.7g
- Carbohidrați 68,9g
- Fibră 6g
- Proteină 14.3g
- Sare 0,93g