Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Risotto de dovlecei cu menta, lamaie si parmezan

Risotto de dovlecei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2-3
  • Uşor

Un risotto proaspăt și cremos, care pune dovleceii în centrul atenției. De asemenea, este aromat cu mentă, lămâie și mult parmezan sărat


Încercați rețeta noastră de risotto de dovlecei, apoi verificați supa de dovlecei, rețete ușoare de risotto și cele mai bune idei de dovlecei.

Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați risotto nostru vegetarian, lasagne vegetariene, musaca vegetariana și altele rețete vegetariene.

Ingrediente

  • stoc de legume sau pui 900 ml
  • unt 30g
  • pui de dovlecei 200g (aproximativ 5-6), feliat gros pe diagonală
  • ulei de masline 2 linguri
  • șalote 1 lung sau 2 rotunde, tocate mărunt
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • orez risotto 150g
  • vin alb sec un pahar mic
  • mentă o mână de frunze, tocate
  • lămâie ½, zestrat și suc
  • parmezan (sau alternativa vegetariana) 30g, ras fin, plus un plus de servit

Metodă

  • Pasul 1

    Păstrați stocul într-o tigaie la foc mic.

  • Pasul 2

    Topiți jumătate de unt într-o tigaie largă și adâncă. Se prăjesc dovlecelele cu un fel de condiment pe ambele părți până când sunt ușor aurii. Scoateți și scurgeți pe hârtie de bucătărie. Ștergeți tigaia.

  • Pasul 3

    Încălziți 2 linguri de ulei de măsline în aceeași tigaie, apoi gătiți ușor șalotele și usturoiul timp de 6-8 minute sau până începe să se înmoaie. Se amestecă orezul și se încălzește un minut. Se toarnă vinul și bula, amestecând până se evaporă. Adăugați bulionul la scară, permițând absorbția lichidului înainte de a adăuga mai mult. Continuați să adăugați stoc până când orezul este fraged, rămânând puțin.

  • Pasul 4

    Se amestecă dovleceii și se lasă să se încălzească timp de un minut. Adăugați menta și amestecați în orez cu sucul de lămâie și coaja, parmezanul, untul rămas și ultimul zeamă de stoc. Risotto ar trebui să fie mai degrabă cremos și strălucitor, așa de rigid, așa că adăugați un stoc suplimentar în consecință. Puneți un capac și lăsați să stea câteva minute, apoi serviți în boluri calde cu brânză în plus, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 450
  • Gras 19.9g
  • Saturează 8.7g
  • Carbohidrați 43.2g
  • Zaharuri 2.3g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 15.5g
  • Sare 2.1g
.
#Risotto #dovlecei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *