Tipul bucătăriei:
Risotto de legume
- servește 2
- Uşor
Bucurați-vă de risotto-ul nostru de legume verzi vibrante cu mazăre, spanac și sparanghel. Această cină ușoară cu legume este plină de arome proaspete din arpagic, mentă, coajă de lămâie și pecorino.
Încercați acest risotto de legume simplu, apoi verificați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto cu ciuperci, risotto sănătos și risotto vegan.
Pentru mai multe opțiuni vegetale, încercați lasagne vegetariene, musaca vegetariana și altele rețete vegetariene.
Ingrediente
- stoc de legume 900 ml
- sparanghel 125g, sulițe tăiate în 2-3 bucăți
- unt 25g
- ulei de masline 1 lingură
- ceapă 1, tocat mărunt
- orez risotto 150g
- mazăre (proaspătă sau congelată) 75g
- copil spanac 50g, tocat
- pecorino 40g, ras fin, plus extra de servit
- arpagic tocat pentru a face 1 lingură
- mentă tocat pentru a face 1 lingură
- lămâie 1, zestat
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți bulionul într-o tigaie până fierbeți. Spălați sparanghelul din ciorap timp de 30 de secunde, apoi scoateți-l cu o lingură cu fante și scurgeți-l.
-
Pasul 2
Topiți un buton de unt cu uleiul de măsline într-o tigaie mare, adâncă, apoi gătiți ceapa timp de 8-10 minute sau până se înmoaie. Adăugați orezul și continuați să gătiți și amestecați câteva minute până când orezul este lucios.
-
Pasul 3
Adăugați bulionul la rândul său, amestecând, până când orezul este fraged (ar trebui să aibă o mușcătură, dar să nu fie deloc cretă). Adăugați toate legumele, inclusiv sparanghelul albit și gătiți timp de 1 minut. Se amestecă restul de unt, pecorino, ierburi și coajă de lămâie, se condimentează și se pune un capac. Lăsați să stea pe foc timp de 3 minute, apoi serviți în boluri calde cu brânză suplimentară, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 620
- Gras 25g
- Saturează 11.4g
- Carbohidrați 76.3g
- Zaharuri 10.1g
- Fibră 9.5g
- Proteină 17.7g
- Sare 2.3g