Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Două boluri umplute cu risotto de orz și acoperite cu morcovi fripți cu portocale

Risotto de orz perlat cu ciuperci cu morcovi prăjiți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Orzul perlat face o schimbare grozavă față de orezul din risotto și nu va trebui să-l amestecați continuu. Acest risotto cu ciuperci este acoperit cu morcovi rozmarin prăjiți frumos dulci și cu nuci


Încercați această rețetă de risotto cu ciuperci, orz și morcovi prăjiți, apoi consultați risotto-ul nostru clasic cu ciuperci, risotto cu speltă și ciuperci, risotto cu legume și mai multe rețete de risotto.

Ingrediente

  • ciuperci sălbatice uscate sau porcini 10 g
  • ulei de masline 2 linguri
  • praz 1 mare, feliat
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • arpacaș 300 g, clătite
  • morcovi pui 320 g, tăiate în bucăți mici
  • rozmarin 2 crengute, tocate
  • ciuperci de castan 320 g, feliate
  • crème fraîche 3 linguri
  • lămâie 1, zestă
  • parmezan (sau alternativă vegetariană) 25 g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ciupercile uscate într-un vas mare termorezistent și acoperiți cu 1,25 litri de apă tocmai fiartă. Pune deoparte la macerat.

  • Pasul 2

    Se încălzește ½ linguriță de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și se prăjește prazul timp de 10 minute până se înmoaie. Adăugați usturoiul și prăjiți încă un minut. Se amestecă orzul, apoi se adaugă ciupercile rehidratate împreună cu cea mai mare parte din lichidul lor de înmuiat (lasă ultimele dârâuri în ulcior, deoarece aceasta poate conține nisip). Aduceți la fiert și gătiți timp de 1 oră, amestecând des și acoperind la jumătate, până când orzul este fraged cu o mușcătură ușoară (nu trebuie să fie ferm).

  • Pasul 3

    Între timp, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Puneți morcovii pe o tavă de prăjire, stropiți peste 1 lingură de ulei și presărați puțin condimente și rozmarin. Aruncă bine. Se prăjește timp de 30-35 de minute sau până când morcovii sunt fragezi.

  • Pasul 4

    Încingeți ½ linguriță de ulei rămasă într-o tigaie adâncă sau într-o tigaie mică la foc mediu și prăjiți ciupercile castane cu un praf de sare timp de 10 minute până devin ușor aurii și fragezi. Răzuiți pe o farfurie.

  • Pasul 5

    Când orzul este fraged, amestecați ciupercile, crème fraîche și o parte din coaja de lămâie și brânză prin risotto. Gust pentru condimente. Acoperiți cu morcovii prăjiți și orice ulei de rozmarin rămas în tavă. Presărați cu coaja de lămâie rămasă, brânză și un prag de piper negru pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 431
  • Gras 15.8g
  • Saturate 6.5g
  • Carbohidrați 53.2g
  • Zaharuri 5.3g
  • Fibră 12.9g
  • Proteină 12.5g
  • Sare 0,3g
#Risotto #orz #perlat #ciuperci #morcovi #prăjiți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *