Tipul bucătăriei:
Risotto de praz și farro cu alune prăjite
- servește 4 persoane
- Uşor
Acest risotto cremos are un conținut scăzut de calorii, dar izbitor de aromă. Alunele prăjite completează felul de mâncare și îi dau acea crocantă suplimentară. Dacă nu găsiți farro, ortografia este o alternativă excelentă
Încercați acest risotto de praz și farro, apoi verificați risotto nostru vegetarian, lasagne vegetariene, musaca vegetariana și altele rețete vegetariene.
Faceți o versiune vegană înlocuind parmezanul cu brânză vegană, iar brânza moale cu crema de soia.
Ingrediente
- stoc de legume 600 ml
- ulei de masline
- praz 3 mari, tăiate și tăiate mărunt
- farro sau ortografiat 250g
- alune albe o mică mână
- parmezan vegetarian 50g, ras
- brânză moale ușoară 4 linguri
- ulei de alune 1 linguriță
- oțet de sherry 1 linguriță
- frunze amare frunze de salată a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți bulionul într-o tigaie până fierbeți, reduceți focul și păstrați-l cald. Încălziți 2 lingurițe de ulei într-o tigaie și prăjiți prazul cu un praf de sare timp de 15 minute până când se înmoaie cu adevărat. Dacă încep să prindă, adăugați un zeamă de stoc.
-
Pasul 2
Se amestecă farro-ul în praz și se adaugă bulionul la scândură, amestecând continuu. Gatiti timp de 25 de minute pana cand farro-ul este fraged si toate stocurile au fost absorbite.
-
Pasul 3
Prăjește alunele într-o tigaie mică la foc mediu, agitând ușor tigaia până când nucile sunt aurii și prăjite. Se lasă la răcit câteva minute și apoi se toacă.
-
Pasul 4
Se amestecă ambele brânzeturi prin risotto și se acoperă cu nucile prăjite. Bateți uleiul de alune și oțetul cu ceva condimente, apoi aruncați-le cu frunzele de salată și serviți alături de risotto.
Informatii nutritionale
- Kcals 386
- Gras 12.9g
- Saturează 3.7g
- Carbohidrați 43.1g
- Zaharuri 9g
- Fibră 11.4g
- Proteină 18.7g
- Sare 0,7g