Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Roșie prăjită lent și tartină harissa

Roșie prăjită lent și tartină harissa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Ceva magic se întâmplă în cuptor cu această rețetă – aroma de roșii se intensifică de zece ori până la punctul în care este aproape dulce.


Încercați această rețetă de tartine de roșii prăjite lent, apoi verificați supa noastră de roșii, pastele de roșii, tigaia și alte rețete de roșii.

Această rețetă de tartină de roșii fierte lent este adaptată din Cook Slow: Light and Healthy de Dean Edwards. Dean spune: „Roșiile fierte încet (cu câteva ierburi și usturoi) sunt preferatele mele. Îmi place cremositatea burratei, care este similară cu mozzarella proaspătă, dar dacă nu o găsești, ai putea folosi brânză moale sau chiar niște avocado zdrobit.

Ingrediente

  • roșii de prune 6 mari și coapte, înjumătățite
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • cimbru 2-3 crenguțe, frunze culese, plus extra pentru servire
  • ulei de masline 1 lingură
  • burrata 1 minge
  • aluat 4 felii subțiri, prăjite
  • rose harissa sau harissa obișnuită 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3 și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Puneți jumătățile de roșii într-un castron cu usturoiul, cimbru și ulei de măsline, apoi condimentați – aruncați pentru a vă asigura că roșiile sunt bine acoperite. Împrăștiați tava căptușită, tăiați-o în sus și prăjiți-o în cuptor timp de 45 de minute-1 oră.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, întindeți burrata pe pâine prăjită, apoi lingurați pe o parte din harissa. Acoperiți cu roșiile prăjite, apoi presărați puțin mai mult cimbru pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 281
  • Gras 15.3g
  • Saturează 6.6g
  • Carbohidrați 25.6g
  • Zaharuri 8.4g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 1g
.
#Roșie #prăjită #lent #și #tartină #harissa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *