Tipul bucătăriei:
Rosti de cartofi fripți
- serveste 2
- Uşor
Iubesc fripturile? Profitați la maximum de resturile de Crăciun transformându-le într-un rosti de cartofi aurii – serviți cu ouă prăjite pentru un brunch consistent
Foșnește acest rosti de cartofi fripți, apoi verifică bulele și scârțâitul nostru, prăjiturile prăjite zdrobite, resturi de haș de Crăciun și mai multe rețete rămase de Crăciun.
Ingrediente
- resturile de cartofi fripți 500 g, tăiate în jumătate sau tocate
- boabe întregi de piper negru macinat pentru a face 1 lingura
- ceapa verde 2, tocate fin
- ou 1, bătut
- făină simplă 2 linguri
- grăsime de rață sau ulei de floarea soarelui 2 linguri
- mustar integral 1 lingura
- crème fraîche 100 g
- lămâie 1, suc
- frunze de salata 90 g
- ouă prăjite 2, (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Pune fripturile într-un bol și asezonează generos cu sare și piper negru și folosește o furculiță pentru a zdrobi totul, fără a sparge prea mult cartofii. Adăugați ceapa primăvară, oul și făina și amestecați bine.
-
Pasul 2
Se încălzește 1 lingură de grăsime de rață într-o tigaie antiaderentă de 20 cm la foc mediu. Adăugați cartofii, apăsând pentru a forma un singur rosti în tigaie. Gătiți timp de 4-5 minute, ridicând ușor marginea pentru a verifica culoarea – ar trebui să fie un maro auriu intens. Folosiți o farfurie pentru a răsturna cu grijă rosti, apoi glisați înapoi în tigaie, adăugând puțină grăsime și gătiți până se caramelizează.
-
Pasul 3
Se amestecă muștarul, crème fraîche, sucul de lămâie și multe condimente. Tăiați roștii în felii și serviți cu o grămadă de frunze de salată și un strop bun de sos și câte un ou prăjit, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 862
- Gras 51g
- Saturate 20.4g
- Carbohidrați 81.2g
- Zaharuri 5.7g
- Fibră 9.5g
- Proteină 14.9g
- Sare 0,7g