Tipul bucătăriei:
Rösti de pastarnac si cartofi
- serveste 2
- Puțin efort
O întorsătură a clasicului rösti de cartofi pentru a folosi resturile de păstârnac din sezonul sărbătorilor. Serviți acest rösti alături de o friptură sau blat cu un ou poșat pentru brunch
Ingrediente
- cartof 200 g, decojite și ras
- păstârnac 200 g mici, decojite și ras
- ceapă ½, ras
- cimbru 2 crengute, frunzele decojite
- unt 25 g, topit plus extra pentru prajit
Metodă
-
Pasul 1
Pune cartoful ras într-un prosop curat și stoarce pentru a elimina excesul de apă. Turnati intr-un bol cu pastarnacul, ceapa, cimbru si untul topit. Asezonați foarte bine și amestecați.
-
Pasul 2
Se încălzește o tigaie antiaderentă, apoi se pune amestecul și se presează cu o spatulă. Gatiti 6-8 minute pana devine maro auriu si crocant dedesubt. Răsturnați rösti-ul pe o farfurie, apoi puneți-l din nou cu partea crudă în jos și continuați să gătiți încă 6-8 minute până când sunt complet gătiți. Împărțiți în 2 și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 299
- Gras 17.8g
- Saturate 10.4g
- Carbohidrați 32.3g
- Fibră 6.3g
- Proteină 4.4g
- Sare 0,35g