Tipul bucătăriei:
Rotolo de nucă și ricotta cu unt maro de salvie
- servește 6 ca starter
- Un mic efort
Puneți la încercare abilitățile de preparare a pastelor și impresionați-vă oaspeții cu această rețetă cu conținut scăzut de calorii pentru un starter vegetarian de dovleac și fructe de pădure și ricotta, care preia canelonii
Ingrediente
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- salvie o grămadă, ½ frunze tocate mărunt și ½ frunze culese
- nucşoară o grătar
- ulei de masline
- dovleac butternut 500g, însămânțate și tăiate cubulețe de 2cm
- ricotta 150g
- parmezan (sau alternativă vegetală) 25g, plus așchii de servit
- buzdugan de pământ o ciupitura
- ou 1, bătut
- unt 100g
PASTE
- 00 făină 150g, plus mai multe pentru praf
- ouă 1 mare, plus 1 gălbenuș
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Amestecați usturoiul, salvie tocată, nucșoară, 1 lingură de ulei și condimentați. Adăugați dovleacul și aruncați. Trageți pe o tavă mare de copt superficială și prăjiți-o timp de 40 de minute – 1 oră până când se înmoaie și se usucă (a se vedea notele bucătarului în partea de jos).
-
Pasul 2
Pentru paste, încingeți făina într-un robot de bucătărie și fluturați o dată pentru a economisi nevoia de a o cernea. Adăugați oul plus gălbenușul și amestecați din nou până se formează o bilă, adăugând 1 lingură de apă pentru a ajuta, dacă este necesar. Întoarceți-vă pe o suprafață de lucru înflorită și frământați până când este foarte netedă. Se înfășoară în folie de film și se odihnește la temperatura camerei.
-
Pasul 3
Includeți amestecul de dovlecei prăjiți într-un robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează. Adăugați ricotta și parmezanul ras, condimentați cu sare și piper și un vârf de buzdugan.
-
Pasul 4
Rolați pastele până când este subțire de 1 mm și aproximativ un dreptunghi de 50 cm x 40 cm. Glisați un prosop de ceai din bumbac alb, curat, sub foaia de paste.
-
Pasul 5
Răspândiți umplutura de dovlecei peste paste folosind o spatulă, lăsând o margine de 1cm în jurul marginilor.
-
Pasul 6
Folosiți prosopul pentru a vă ajuta să rulați pastele ca o ruletă elvețiană, începând de la marginea cea mai apropiată de dvs. Periați marginea superioară cu oul bătut și sigilați.
-
Pasul 7
Înfășurați ruloul de paste în prosopul de ceai și legați-l cu sfoară la intervale de 10cm (nu prea strâns sau acest lucru va lăsa urme în paste). Asigurați ferm capetele cu mai multe șiruri și adăugați o buclă la fiecare capăt pentru a le folosi ca mâner.
-
Pasul 8
Încălziți un ceainic de pește sau o cutie de prăjit adânc umplută cu apă (suficient de adâncă pentru a scufunda ruloul de paste) și aduceți la fierbere. Adăugați un vârf de sare. Coborâți ușor pastele în apă și fierbeți timp de 20 de minute, scoateți și lăsați să se răcească un minut în timp ce prăjiți frunzele de salvie.
-
Pasul 9
Încălziți untul într-o tigaie, amestecând continuu până când devine maro deschis și miroase a nuci. Adăugați frunzele întregi de salvie și prăjiți-le 30 de secunde, apoi scoateți-le de pe foc.
-
Pasul 10
Desfășurați rotolo-ul, tăiați secțiunile de 5cm într-un unghi (cu un cuțit umed și curat dacă începe să se lipească) și aranjați pe farfurii, turnând peste salvie, unt și deasupra cu așchii de parmezan.
Informatii nutritionale
- Kcals 356
- Gras 22.7g
- Saturează 12.5g
- Carbohidrați 26.6g
- Zaharuri 3.9g
- Fibră 2.7g
- Proteină 10g
- Sare 0,5g