Tipul bucătăriei:
Sabich cu tahini verzi
- Un mic efort
John Gregory-Smith își împărtășește ideea despre un sabich – o pitta caldă umplută cu vinete la grătar, ouă fierte, salată și tahini
Această versiune a unui sabich a fost inspirată de magazinul preferat al autorului de rețete John Gregory-Smith, Sabich numărul 10 de pe strada Tchernichovsky. Luarea sa este făcută cu tahini verzi, care îi conferă o lovitură bogată pe bază de plante.
De asemenea, verificați mai multe rețete de vinete, cum ar fi vinetele noastre umplute cu pisto.
Ingrediente
- castravete 1/4, tocate mărunt
- roșii 2, tocate mărunt
- ceapa verde 3, tocat mărunt
- lămâie 1/2, suc
- ulei de masline 3 linguri
- Vânătă 1 mare (aproximativ 350g), feliat subțire în benzi lungi
- pittas 4 rotunde, încălzite
- ouă 2, fierte tare și tăiate felii
- sos de chili a servi
TAHINI VERZI
- tahini 80g
- lămâie 1, suc
- patrunjel cu frunze plate 2 pumni mari
- frunze de menta 2 pumni mari
Metodă
-
Pasul 1
Pune castravetele, roșiile, ceapa de primăvară și zeama de lămâie într-un castron. Se condimentează cu puțină sare și se amestecă.
-
Pasul 2
Pentru a face tahini verzi, puneți toate ingredientele într-un mic robot de bucătărie cu 6 linguri de apă și un pic de condimente și amestecați până la omogenizare.
-
Pasul 3
Încălziți o plită sau o tigaie antiaderentă la foc mare. Se toarnă uleiul într-un vas de mică adâncime și se adaugă un praf bun de sare. Aruncați vinetele în ulei și condimentați cu sare. Plătiți sau prăjiți timp de aproximativ 2-3 minute pe parte sau până când sunt carbonizate și cu adevărat fragede.
-
Pasul 4
Pentru a servi deschideți pitoșii și completați-le cu ouăle, salata și vinetele. Stropiți peste o mulțime de tahini verzi și adăugați sos de chilli după gust.
Informatii nutritionale
- Kcals 472
- Gras 23.9g
- Saturează 3.8g
- Carbohidrați 43.6g
- Zaharuri 6g
- Fibră 7.1g
- Proteină 17g
- Sare 0,9g