Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Un castron negru umplut cu o salata verde tocata cu feta si crutoane

Salată chimichurri de țelină

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Aruncați totul pentru acest chimichurri fără tocat într-un robot de bucătărie și pulsați până se toacă fin. Lintea Puy pre-fiartă va absorbi sosul picant, cu ierburi


Încercați această salată chimichurri de țelină, apoi consultați sosul nostru clasic chimichurri, salata de dovlecei și chimichurri și mai multe rețete de salate vegetariene. Avem, de asemenea, o mulțime de rețete de țelină de sezon de încercat.

Ingrediente

  • țelină 1, tăiată în jumătate și tăiată în felii de 1 cm grosime
  • cepe roșii 3, tăiate în felii
  • ardei iute verzi 2
  • ulei de rapita 2 linguri
  • linte Puy 2 pungi de 250 g
  • rachetă 190 g
  • feta 75g, maruntit

CHIMICHURRI

  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, ruptă
  • coriandru o grămadă mică, ruptă
  • oregano uscat 1 lingura
  • otet de vin rosu 3 linguri
  • usturoi 1 cuișoare mare, zdrobit
  • ulei de măsline extra virgin 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune țelina, ceapa și ardei iute pe o tavă mare de copt, stropește cu ulei de rapiță și asezonează. Se prăjește timp de 30-40 de minute sau până când este carbonizată și gătită.

  • Pasul 2

    Puneți ardeiul iute (îndepărtați semințele și tulpinile dacă preferați mai puțină căldură) în robotul de bucătărie cu pătrunjelul, coriandru, oregano, oțet, usturoi, condimente și 100 ml de apă. Pulsați până se toacă fin, apoi turnați într-un castron și amestecați prin uleiul de măsline.

  • Pasul 3

    Se încălzește lintea urmând instrucțiunile de pe pachet și se pune într-un castron mare, apoi se adaugă jumătate de rucola și jumătate din chimichurri, se condimentează și se amestecă bine.

  • Pasul 4

    Răspândiți rucola rămasă peste un platou, apoi acoperiți cu amestecul de linte. Se împrăștie peste țelină și felii de ceapă, se sfărâmă peste feta și se pune cu lingură peste chimichurri-ul rămas.

Informatii nutritionale

  • Kcals 287
  • Gras 12g
  • Saturate 2.8g
  • Carbohidrați 23.7g
  • Zaharuri 7.3g
  • Fibră 13.6g
  • Proteină 14.3g
  • Sare 0,6g
#Salată #chimichurri #țelină
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *