Tipul bucătăriei:
Salată crudo veg
- servește 4 ca starter
- Uşor
Această salată colorată crudo vegetală este crocantă și răcoritoare, un început excelent de vară. Cele mai multe dintre aceste legume sunt feliate cel mai bine pe o mandolină – dar dacă nu vă simțiți confortabil folosind una sau nu aveți una, tăiați totul cât mai subțire posibil sau folosiți un cojitor de legume
Trend spot: mâncare crudă
Mâncarea italiană își are momentul în soarele (britanic) și un fel special care a atras atenția restauratorilor chiar acum este crudo. Însemnând „crud”, crudo se referă la ingrediente. Aceleași reguli se aplică indiferent dacă folosiți pește, carne sau legume – doar cele mai proaspete și mai sezoniere ingrediente vor fi valabile.
Vrei cât mai puțin timp de la mare / sol / padoc până la placă. Crudo de pește este popular de-a lungul coastelor Italiei continentale, Siciliei și Sardiniei, iar cel mai simplu poate fi îmbrăcat doar cu ulei de măsline, sare și suc de lămâie. Temperatura este esențială – servirea crudo direct din frigider va estompa aromele. Aici, am aplicat tratamentul legumelor de sezon pentru a face o salată de vară colorată, crocantă și vibrantă. Îngrămădiți-l sus și săpați.
Ingrediente
- morcov 1 mediu, ras subțire
- pui de dovlecei 4, ras subțire
- fenicul 1 mic, feliat subțire
- ridichi 4, feliate subțire
- Mar roz Lady 1, miez și feliat subțire
- bomboană sfeclă roșie 1 mediu, decojit și feliat subțire
- mentă o mică mână de frunze
- busuioc o mică mână de frunze
ÎMBRĂCĂMINTE
- ulei de măsline extra virgin 4 linguri
- lămâie 1, zestrat și suc
- ardei iute roșu 1, însămânțată și tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Puneți morcovul, dovleceii, feniculul, ridichile și mărul într-un castron umplut cu apă cu gheață și lăsați 5-10 minute – acest lucru le va face crocante.
-
Pasul 2
Se scurge bine și se usucă pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 3
Bateți împreună uleiul de măsline extravirgin, coaja și zeama de lămâie și ardeiul iute roșu cu un pic de condimente într-un castron, apoi adăugați sfecla roșie și legumele.
-
Pasul 4
Aruncați bine, împrăștiați ierburile, lingurați pe un platou și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 176
- Gras 12g
- Saturează 1.8g
- Carbohidrați 11.2g
- Zaharuri 8.9g
- Fibră 4.3g
- Proteină 3.7g
- Sare 0,3g