Tipul bucătăriei:
Salată de burrata, gazpacho de mazăre și vignarola
- servește 2
- Uşor
Verificați această salată de burrata, gazpacho de mazăre și vignarola de la Eusebi Deli. Burrata este cremoasă și moale, iar gazpașul este ușor și răcoritor, un excelent starter pentru cină
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Eusebi Deli, Glasgow
„Acest fel de mâncare este un omagiu adus bunicii mele – este pentru fiecare piață pe care am vizitat-o și fiecare masă pe care am împărtășit-o la casa ei din Italia, unde a sărbătorit anotimpurile ca fermier și bucătar. Salata de Vignarola este un amestec de legume și frunze de vară pentru a fi savurate în aceste zile mai ușoare și mai calde. ” Giovanna Eusebi, bucătar-șef, eusebideli.com
Ingrediente
- burrata 2, la temperatura camerei
Gazpacho
- mazăre proaspătă 100g
- ulei de măsline extra virgin 1 lingură
- lămâie 1/2, zestrat
- frunze de menta 10
SALATĂ
- lămâie 1/2, suc
- ulei de măsline extra virgin
- mazăre de zahăr 30g, înjumătățit
- mazăre proaspătă 30g
- bomboană sfeclă roșie 1, feliat foarte subțire
- lăstari de mazăre o mână mică
- frunze de menta 6, rupt
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face gazpacho, aduceți o tigaie cu apă ușor sărată la fierbere și adăugați mazărea. Blanch pentru 1-2 minute și reîmprospătați în apă cu gheață.
-
Pasul 2
Puneți restul ingredientelor gazpacho, inclusiv mazărea scursă, într-un blender sau robot de bucătărie cu 2-3 linguri de apă rece și bateți până când se omogenizează. Răcire.
-
Pasul 3
Pentru a face salata, amestecați împreună sucul de lămâie cu 2 linguri de ulei de măsline și câteva condimente.
-
Pasul 4
Adăugați restul de salată și aruncați bine.
-
Pasul 5
Pentru a servi, lingura gazpașul pe 2 farfurii, adaugă burrata puțin descentrată și apoi salata pe cealaltă parte.
Informatii nutritionale
- Kcals 572
- Gras 45.2g
- Saturează 20.1g
- Carbohidrați 9.4g
- Zaharuri 3.2g
- Fibră 5.3g
- Proteină 29.3g
- Sare 1.2g