Tipul bucătăriei:
Salata de cartofi, telina si mustar
- serveste 10
- Uşor
Această rețetă de salată de cartofi, țelină și muștar este ușor de făcut, vegetariană și hrănește o mulțime
Ingrediente
- cartofi mici sau noi 1,8 kg, cartofi mai mari tăiați în jumătate sau în sferturi
- otet de vin alb 2 lingurite
- pudră de muştar englezesc 2 lingurite
- smantana 200 g
- crema de salata 100 g
- seminte galbene de mustar 1 lingura
- mustar granulat 1 lingura
- eşalotă 2, tocate fin
- țelină 3 bețișoare, tăiate mărunt
- creson de salată 2 taune, tăiate
Metodă
-
Pasul 1
Puneti cartofii intr-o cratita cu apa rece, cu sare si aduceti la fiert. Se fierbe timp de 12-15 minute, sau până când se înmoaie. Scurgeți bine, apoi lăsați să se răcească complet într-o strecurătoare, astfel încât să se usuce la abur.
-
Pasul 2
Între timp, amestecați oțetul și pudra de muștar până la o pastă într-un castron mare, apoi amestecați smântâna, urmată de crema de salată pentru a obține un sos omogen. Se amestecă semințele de muștar și muștarul boabe, urmate de șalota și țelina tocate. Se condimentează cu sare și piper alb și se ține la frigider până se răcesc spuds.
-
Pasul 3
Amestecați spud-urile răcite în dressingul de muștar și lăsați-le la rece până la o jumătate de oră bună înainte de servire, când doriți să le readuceți la temperatura camerei. Amestecați cea mai mare parte a cresonului, apoi împrăștiați restul deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 225
- Gras 8g
- Saturate 2.9g
- Carbohidrați 31.9g
- Fibră 3.3g
- Proteină 4.8g
- Sare 0,7g