Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

16693

Salată de conopidă prăjită și struguri cu sos de zară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Inspirată de un preparat de la Grain Store din Londra, versiunea noastră combină conopida asezonată cu semințe de chimen și chimen cu struguri proaspeți și alune de pădure.


Ingrediente

  • conopidă 2, rupte în buchețele groase
  • ulei de masline
  • seminte de chimen 2 lingurite
  • semințe de chimen 2 lingurite
  • struguri roșii 200 g
  • pătrunjel un buchet mic, frunze culese
  • mentă un buchet mic, frunze culese
  • alune de padure 150 g, prăjită
  • lămâie 1, suc
  • zer 75 ml
  • tahini 1½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune conopida pe o tavă de copt tapetată cu pergament cu 2 linguri de ulei, condimentele și multe condimente și amestecă-le.

    Se prăjește timp de 20 de minute. Se amestecă strugurii cu încă o lingură de ulei, se adaugă la conopida și se continuă prăjirea încă 5-10 minute până când conopida începe să se rumenească pe margini și strugurii încep să se înmoaie.

  • Pasul 2

    Tăiați ierburile și nucile, astfel încât să rămână totuși. Bateți 1 lingură de ulei cu sucul de lămâie, zara și tahini și asezonați.

    Țineți câteva dintre ierburi și împrăștiați restul cu nucile, conopida și strugurii pe un platou mare. Stropiți peste o parte din dressing și acoperiți cu restul ierburilor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 518
  • Carbohidrați 19.5g
  • Proteină 17.7g
  • Gras 42.1g
  • Sare 0,1g
  • Fibră 8.2g
#Salată #conopidă #prăjită #și #struguri #sos #zară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *