Tipul bucătăriei:
Salată de conopidă prăjită și struguri cu sos de zară
- serveste 4
- Uşor
Inspirată de un preparat de la Grain Store din Londra, versiunea noastră combină conopida asezonată cu semințe de chimen și chimen cu struguri proaspeți și alune de pădure.
Ingrediente
- conopidă 2, rupte în buchețele groase
- ulei de masline
- seminte de chimen 2 lingurite
- semințe de chimen 2 lingurite
- struguri roșii 200 g
- pătrunjel un buchet mic, frunze culese
- mentă un buchet mic, frunze culese
- alune de padure 150 g, prăjită
- lămâie 1, suc
- zer 75 ml
- tahini 1½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune conopida pe o tavă de copt tapetată cu pergament cu 2 linguri de ulei, condimentele și multe condimente și amestecă-le.
Se prăjește timp de 20 de minute. Se amestecă strugurii cu încă o lingură de ulei, se adaugă la conopida și se continuă prăjirea încă 5-10 minute până când conopida începe să se rumenească pe margini și strugurii încep să se înmoaie.
-
Pasul 2
Tăiați ierburile și nucile, astfel încât să rămână totuși. Bateți 1 lingură de ulei cu sucul de lămâie, zara și tahini și asezonați.
Țineți câteva dintre ierburi și împrăștiați restul cu nucile, conopida și strugurii pe un platou mare. Stropiți peste o parte din dressing și acoperiți cu restul ierburilor.
Informatii nutritionale
- Kcals 518
- Carbohidrați 19.5g
- Proteină 17.7g
- Gras 42.1g
- Sare 0,1g
- Fibră 8.2g