Tipul bucătăriei:
Salată de legume fripte cu pesto de kale
- serveste 2
- Uşor
Aruncați legume prăjite vibrante cu cereale și un sos pesto de varză cu nuci pentru o garnitură vegetariană ușoară
Publicat:
Împreună această salată de legume fripte, apoi verifică salata noastră de cartofi, salata de dovleac fript, salata marocană de conopidă și mai multe rețete de salate vegetariene.
Ingrediente
- cartof dulce 1 (aproximativ 250 g), tăiat în bucăți de 4 cm
- ceapa rosie 1⁄2, sferturi
- ardei roșu 1, tăiate în bucăți mari
- ardei galben 1, tăiate în bucăți mari
- ulei de masline 2 linguri
- capere 1 lingura
- linte puy fiartă pungă de 250 g
SOS PESTO DE CALĂ
- varză 75 g, tocate, tulpini tari aruncate
- usturoi 1⁄2 un cuișoare, tocat
- parmezan (sau alternativă vegetariană) 50g, ras fin, plus extra pentru servire
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
- nuci de pin 50 g, prăjită
- lămâie 1, cu coaja si zeama
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune cartofii dulci, ceapa roșie și ardeii pe o tavă, se stropesc peste ulei și se condimentează bine. Se prăjește la cuptor timp de 25 de minute, întorcând totul la jumătate, până se carbonizează și se înmoaie.
-
Pasul 2
Pregătiți dressingul pesto de kale punând varza într-un robot de bucătărie și pulsând până se toacă fin, apoi adăugați usturoiul, parmezanul, uleiul, nucile de pin și zeama și coaja de lămâie și amestecați până se omogenizează. Adăugați un strop de apă pentru a obține o consistență asemănătoare unui dressing și asezonați.
-
Pasul 3
Puneți legumele prăjite într-un castron, apoi adăugați caperele, lintea fiartă și trei sferturi din dressing și amestecați bine.
-
Pasul 4
Pune salata pe un platou, stropește-l cu dressingul rămas și folosește un curățător de legume pentru a rade mai multă brânză deasupra pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 898
- Gras 55.6g
- Saturate 10.6g
- Carbohidrați 58,9g
- Zaharuri 24.2g
- Fibră 19.4g
- Proteină 30.9g
- Sare 0,9g