Tipul bucătăriei:
Salată de morcov prăjit și vrajă cu dukkah și sos de lămâie conservat
- servește 2
- Uşor
Această salată plină de morcovi și spelta este proaspătă, vibrantă și foarte ușor de făcut. Duka oferă acestei salate o aromă încântătoare de nuci, perfectă pentru o masă de luni fără carne
Ingrediente
- morcovi 4 medii, tăiate în diferite forme
- ulei de masline
- semințe de chimen 1 linguriță
- scorțișoară măcinată 1 linguriță
- afine de orz gata, spelta si orez Ambalaj de 250g
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, ruptă
- năsturel, rachetă și spanac o mână
- duka 2 linguri de servit
Pansament
- lămâie conservată 1, semințe și carne aruncate
- lămâie 1/2, suc
- iaurt natural 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Într-un castron, aruncați morcovii cu 2 linguri de ulei, semințe de chimen, scorțișoară și ceva condiment.
-
Pasul 2
Prăjește pe o tavă de copt timp de 20-30 de minute până când este fiartă și aurită la margini.
-
Pasul 3
Încălziți boabele urmând instrucțiunile ambalajului și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
-
Pasul 4
Într-un robot de bucătărie, adăugați coaja de lămâie conservată, sucul de lămâie și iaurtul, condimentați și bateți. Adăugați 1-2 linguri de apă rece pentru a slăbi.
-
Pasul 5
Pentru servire, puneți frunzele de salată pe o farfurie sau platou mare. Se amestecă jumătate din dressing prin boabele fierte, pătrunjel și jumătate din morcovi.
-
Pasul 6
Completați cu morcovii rămași, presărați cu duka și stropiți peste restul pansamentului.
Informatii nutritionale
- Kcals 435
- Gras 22.7g
- Saturează 4.2g
- Carbohidrați 38,5g
- Zaharuri 8.5g
- Fibră 9.8g
- Proteină 14.3g
- Sare 0,3g