Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Salată de morcovi prăjită cu vopsea de vrajă, duka și lămâie conservată

Salată de morcov prăjit și vrajă cu dukkah și sos de lămâie conservat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Această salată plină de morcovi și spelta este proaspătă, vibrantă și foarte ușor de făcut. Duka oferă acestei salate o aromă încântătoare de nuci, perfectă pentru o masă de luni fără carne


Ingrediente

  • morcovi 4 medii, tăiate în diferite forme
  • ulei de masline
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • afine de orz gata, spelta si orez Ambalaj de 250g
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, ruptă
  • năsturel, rachetă și spanac o mână
  • duka 2 linguri de servit

Pansament

  • lămâie conservată 1, semințe și carne aruncate
  • lămâie 1/2, suc
  • iaurt natural 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Într-un castron, aruncați morcovii cu 2 linguri de ulei, semințe de chimen, scorțișoară și ceva condiment.

  • Pasul 2

    Prăjește pe o tavă de copt timp de 20-30 de minute până când este fiartă și aurită la margini.

  • Pasul 3

    Încălziți boabele urmând instrucțiunile ambalajului și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

  • Pasul 4

    Într-un robot de bucătărie, adăugați coaja de lămâie conservată, sucul de lămâie și iaurtul, condimentați și bateți. Adăugați 1-2 linguri de apă rece pentru a slăbi.

  • Pasul 5

    Pentru servire, puneți frunzele de salată pe o farfurie sau platou mare. Se amestecă jumătate din dressing prin boabele fierte, pătrunjel și jumătate din morcovi.

  • Pasul 6

    Completați cu morcovii rămași, presărați cu duka și stropiți peste restul pansamentului.

Informatii nutritionale

  • Kcals 435
  • Gras 22.7g
  • Saturează 4.2g
  • Carbohidrați 38,5g
  • Zaharuri 8.5g
  • Fibră 9.8g
  • Proteină 14.3g
  • Sare 0,3g
.
#Salată #morcov #prăjit #și #vrajă #dukkah #și #sos #lămâie #conservat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *