Tipul bucătăriei:
Salata de morcovi si ridichi
- serveste 10
- Uşor
O salată crocantă și crocantă, care este o alegere excelentă la buget pentru a hrăni o mulțime sau o mare adunare de familie. Morcovul și ridichea mărunțite primesc un dressing proaspăt în stil asiatic, cu oțet de orez și semințe de susan.
Ingrediente
- otet de orez 125 ml
- zahăr pudră 3 linguri
- morcovi 5 mari, mărunțiți sau tăiate julien
- ridichi 150 g, felii subțiri
- seminte de susan 2 linguri, prăjite
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți oțetul cu zahărul și 1 linguriță de sare într-o tigaie până devine siropos, aproximativ 2-3 minute. se ia de pe foc si se raceste.
Pune morcovii și ridichiile într-un castron și turnăm peste dressingul răcit. Se lasa la rece cel putin 1 ora pentru ca legumele sa fie crocante. inainte de servire se presara cu seminte de susan si se asezoneaza.
Informatii nutritionale
- Kcals 59
- Carbohidrați 10.4g
- Proteină 1g
- Gras 1.7g
- Sare 0,06g
- Saturate 0,2g
- Fibră 2g
#Salata #morcovi #ridichi