Tipul bucătăriei:
Salată de radicchio, fenicul și portocale sanguine
- servește 2-4 ca starter sau secundar
- Uşor
Sărbătorește portocalele sanguine asemănătoare cu bijuterii, feniculul parfumat și radicchio amar în această salată vibrantă, cu siguranță că va adăuga puțină bucurie mesei tale din februarie
Împreună această salată de radicchio, fenicul și portocale sanguine, apoi verifică salata noastră simplă tocată, salata de fenicul, salata de sfeclă roșie, portocale și feta și mai multe rețete de salate vegetariene. Avem, de asemenea, mai multe rețete de fenicul de sezon și rețete de portocale cu sânge.
Autorul rețetei, Rosie spune: „Luna trecută, am scris totul despre lucrurile reconfortante pe care le putem găti pentru a trece de necazul lunii ianuarie, împărtășind o rețetă îngăduitoare pentru pâinea mea băutură și budinca cu unt. Dar februarie, pentru mine, se simte întotdeauna ca un moment mai realist și mai potrivit pentru a săpa în salate superbe de iarnă și a sărbători culorile profunde și aromele pronunțate ale produselor disponibile în această perioadă a anului. Cuvântul februarie vine de fapt din cuvântul latin februa, care înseamnă „a curăța”. A fost numit după Februalia romană, un festival de o lună de purificare și ispășire, deși a avut mai mult de-a face cu oferirea de sacrificii zeilor decât cu bucuria de o piață elegantă a fermierilor.
Cu siguranță există ceva care se limitează la eteric și cu siguranță ceva de curățare în ceea ce privește ingredientele frumoase și vii oferite în acest moment, și nimic mai mult decât frunzele amare și portocalele sanguine care au inspirat această salată simplă, dar delicioasă, vizavi. Ambele sunt ingrediente pe care le caut în această lună, de obicei aprovizionându-le de la vânătoriul meu local de legume sau Natoora, care acum livrează la nivel național și oferă o gamă minunată de produse proaspete din surse atent de la fermieri pasionați care, în cazul cultivatorilor săi de radicchio, lucrează cu. soiuri de moștenire și semințe salvate (aflați mai multe la natoora.com). Ador frumosul radicchio roz, care seamănă mai mult cu un trandafir premiat decât cu o salată și este deosebit de minunat pentru cinele de Ziua Îndrăgostiților.
La fel și portocalele cu sânge, cu pulpa lor purpurie și sucul deosebit de dulce-ascuțit, care devine baza pentru atâtea delicii culinare pentru mine în această perioadă a anului. Îmi place să cumpăr o ladă sau o cutie întreagă din ele pentru a le folosi în orice, de la sucuri de dimineață (sau cocktail-uri de seară) până la mâncăruri din pește și brause cu carne. Dar o salată cu fenicul și frunze amare este una dintre cele mai pure moduri de a sărbători această citrice extravagante. Suntem cu adevărat în afara teritoriului alimentar bej cu aceste ingrediente și simt că există ceva serios de optimist în a pune împreună mâncăruri care nu numai că au un gust grozav, dar te fac să zâmbești doar pentru a le privi – un adevărat precursor al lucrurilor care vor veni și un reamintiți-vă că primăvara este chiar după colț.
Mi-am păstrat rețeta pe bază de plante, dar, desigur, puteți să vă prăbușiți peste niște feta sau deasupra cu halloumi prăjit pentru a o îngroșa, dacă doriți. Așa cum este, este un starter sau o garnitură elegantă pentru masă. Uneori adaug și un pumn de măsline Perelló picante pentru o lovitură de ardei iute.”
Ingrediente
- șalotă 1 lung, decojit si tocat marunt
- otet de vin alb 1 lingura
- portocale sanguine 2, 1 curățat și zecat, 1 curățat și segmentat
- miere curgătoare 2 lingurite
- mustar Dijon ½ linguriță
- ulei de arahide, rapiță sau de măsline 3 linguri
- fenicul ½ bec cu fronde
- radicchio sau cicoare roz 1 cap mic, frunze culese, clătite și uscate și orice mari rupte
- pătrunjel cu frunze plate sau mentă o mână, frunze culese
- fistic prăjit sau migdale prăjite 2 linguri
- rodie ½ linguriță, semințele scoase
- sumac pentru stropire
Metodă
-
Pasul 1
Combinați eșapa și oțetul într-un castron sau un borcan de gem cu un praf de sare și lăsați deoparte câteva minute. Adăugați coaja și sucul de portocală sanguină, mierea, muștarul și uleiul și amestecați sau agitați pentru a se combina și emulsiona. Dacă vinegreta pare prea groasă, adăugați 1 lingură de apă – ar trebui să fie suficient de groasă pentru a acoperi frunzele. Gustați pentru condimente și lăsați deoparte. Se va păstra câteva ore la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Îndepărtați miezul lemnos al feniculului, apoi feliați fin bulbul și eventualele frunze. Turnați într-un castron mare cu un praf de sare de mare și stropiți cu un strop de dressing pentru a acoperi. Adăugați segmentele de portocală sanguină și amestecați cu mâinile, apoi adăugați radicchio sau cicoarea și pătrunjelul sau menta. Stropiți peste suficient dressing pentru a acoperi totul ușor, apoi amestecați împreună pentru a se combina. Puneți salata pe farfurii individuale de servire sau pe un platou mare. Se împrăștie peste nuci și semințele de rodie, apoi se stropește cu sumac înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 195
- Gras 12.4g
- Saturate 2.1g
- Carbohidrați 13.8g
- Zaharuri 12g
- Fibră 5.9g
- Proteină 4g
- Sare 0,1g