Tipul bucătăriei:
Salată de sfeclă roșie, portocale și feta
- serveste 4
- Uşor
Sfecla roșie pământească și portocala dulce se împerechează frumos în această salată simplă de iarnă, care apare cu atât mai mult cu o vinegretă de măsline sărate și bucăți de feta cremoasă
Faceți această salată de iarnă cu sfeclă roșie, portocale și feta, apoi verificați salata noastră de pere, cicoare și brânză albastră, salata Waldorf de iarnă și salata de sfeclă roșie, smochine și brânză de capră.
Ingrediente
- portocale 2
- otet de vin alb 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- măsline verzi 8 fără sâmburi, tăiate foarte fin
- tarhon tocat fin pentru a face 1 lingura
- ulei de măsline extra virgin 50 ml
- sfeclă roșie fiartă 320 g, tăiate în felii subțiri
- baby spanac 320g
- feta 100g, maruntita
Metodă
-
Pasul 1
Folosind un cuțit ascuțit, scoateți coaja și sâmburele portocalelor și tăiați-le în bucăți, prinzând orice suc într-un bol. Se amestecă 2 linguri de suc cu oțetul, usturoiul, măslinele și tarhonul. Stropiți încet uleiul, amestecând continuu, până se emulsionează.
-
Pasul 2
Se amestecă sfecla roșie și portocala cu puțin din dressing. Aranjați spanacul pe un platou și îngrămădiți-l pe sfeclă roșie și portocală. Acoperiți cu feta și stropiți peste restul de dressing pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 271
- Gras 19.1g
- Saturate 5.4g
- Carbohidrați 14.2g
- Zaharuri 13.4g
- Fibră 4g
- Proteină 8.6g
- Sare 1.1g