Tipul bucătăriei:
Salată de smarald și broccoli cu sos de chefir
- servește 2
- Uşor
Crocantă și crocantă, această salată cu conținut scăzut de calorii și dressing cremos cu kefir ar face o idee rapidă și ușoară pentru o cină sănătoasă. Nucile prăjite adaugă o mușcătură satisfăcătoare verdeturilor
Ingrediente
- varză creață 100g, tocat și tulpini mari aruncate
- ulei de masline
- brocoli 1/2 cap, tăiat în flori
- țelină 1 tulpină, tăiată mărunt
- castravete 1/4, însămânțate și tăiate cubulețe
- Mar verde 1, miez și cubulețe
- nuci tocat pentru a face 2 linguri, prăjit
Îmbrăcăminte KEFIR
- 3 linguri, (vezi notele bucătarului)
- oțet de cidru 2 lingurițe
- Muștar englezesc 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Incarcati varza intr-un castron si adaugati 1/ 2 lingurițe de ulei. Frecați uleiul în varză, astfel încât să fie acoperit și ușor ofilit. Blanciți broccoli în apă clocotită cu sare timp de 2 minute până când este verde aprins și încă crocant. Se scurge și se răcește în apă cu gheață, apoi se scurg din nou și se usucă bine pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 2
Bateți ingredientele pentru pansament împreună cu unele condimente și 1/ 2 lingurițe de ulei. Se încarcă broccoli, țelina, castravetele, mărul și sosul în bolul de kale și se aruncă bine. Se împarte între farfurii și se împrăștie peste nuci.
Informatii nutritionale
- Kcals 238
- Gras 14.1g
- Saturează 1.9g
- Carbohidrați 14.3g
- Zaharuri 8g
- Fibră 5.1g
- Proteină 10.8g
- Sare 0,4g