Tipul bucătăriei:
Salată grecească de fasole cu feta marinată
- servește 2-3
- Uşor
Fasolea este de sezon din iunie până în septembrie, iar această salată greacă verde proaspătă cu feta marinată este o modalitate excelentă de a le folosi cât timp poți. Serviți ca o salată secundară, sau cu pitta prăjită sau pâine pentru un prânz ușor sau o cină
Încercați această salată grecească de fasole, apoi verificați salata noastră grecească, halloumi și salată greacă, spanakopita și alte rețete grecești.
Ingrediente
- feta bloc de 200 g
- semințe de fenicul 1 linguriță, ușor prăjită
- lămâi 2, 1 cu coaja si amandoua cu zeama
- mărar tocat pentru a face 2 linguri
- ulei de măsline extra virgin
- oregano uscat ¼ linguriță
- ceapa rosie 1 mic, taiat cubulete
- fasole cu păstăi 350 g (cu două păstăi dacă doriți)
- castravete 1/2, tăiate la jumătate pe lungime și tocate grosier
- nocellara masline verzi o mână, înjumătățită și pietrele îndepărtate
- țelină 1 baton, feliat gros
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, frunze culese și rupte
- cos salata verde 1, frunzele separate
- pitta prăjită sau pâine a servi
Metodă
-
Pasul 1
Rupeți blocul de feta și puneți bucățile într-un vas mic. Bateți semințele de fenicul, coaja de lămâie, sucul de la 1 lămâie, 1 lingură ulei și jumătate de mărar cu puțin piper negru. Se toarnă peste feta, se răstoarnă bucățile și se lasă 20 de minute la marinat, întorcându-le din când în când.
-
Pasul 2
Bateți sucul de lămâie rămas, mararul, 2 linguri de ulei și oregano uscat cu un praf de zahăr și puțină sare și piper. Asezati ceapa intr-o sita si turnati peste un ibric cu apa clocotita, scuturati-o uscata, apoi varsati in dressing si amestecati.
-
Pasul 3
Aduceți o cratiță cu apă la fiert și fierbeți fasolea timp de 2-3 minute până se înmoaie, apoi scurgeți și răciți sub jet de apă rece. Puneti intr-un bol cu castravetele, maslinele, telina si patrunjelul. Se toarnă peste dressing și ceapă și se amestecă.
-
Pasul 4
Puneți frunzele de salată verde pe un platou, acoperiți cu salata tocată și feta marinată și mâncați cu pitta caldă sau turtă.
Informatii nutritionale
- Kcals 623
- Gras 39,7g
- Saturate 16.5g
- Carbohidrați 25.5g
- Fibră 18.7g
- Proteină 31.5g
- Sare 4.4g