Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de salata greceasca

Salată grecească de fasole cu feta marinată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2-3
  • Uşor

Fasolea este de sezon din iunie până în septembrie, iar această salată greacă verde proaspătă cu feta marinată este o modalitate excelentă de a le folosi cât timp poți. Serviți ca o salată secundară, sau cu pitta prăjită sau pâine pentru un prânz ușor sau o cină


Încercați această salată grecească de fasole, apoi verificați salata noastră grecească, halloumi și salată greacă, spanakopita și alte rețete grecești.

Ingrediente

  • feta bloc de 200 g
  • semințe de fenicul 1 linguriță, ușor prăjită
  • lămâi 2, 1 cu coaja si amandoua cu zeama
  • mărar tocat pentru a face 2 linguri
  • ulei de măsline extra virgin
  • oregano uscat ¼ linguriță
  • ceapa rosie 1 mic, taiat cubulete
  • fasole cu păstăi 350 g (cu două păstăi dacă doriți)
  • castravete 1/2, tăiate la jumătate pe lungime și tocate grosier
  • nocellara masline verzi o mână, înjumătățită și pietrele îndepărtate
  • țelină 1 baton, feliat gros
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, frunze culese și rupte
  • cos salata verde 1, frunzele separate
  • pitta prăjită sau pâine a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Rupeți blocul de feta și puneți bucățile într-un vas mic. Bateți semințele de fenicul, coaja de lămâie, sucul de la 1 lămâie, 1 lingură ulei și jumătate de mărar cu puțin piper negru. Se toarnă peste feta, se răstoarnă bucățile și se lasă 20 de minute la marinat, întorcându-le din când în când.

  • Pasul 2

    Bateți sucul de lămâie rămas, mararul, 2 linguri de ulei și oregano uscat cu un praf de zahăr și puțină sare și piper. Asezati ceapa intr-o sita si turnati peste un ibric cu apa clocotita, scuturati-o uscata, apoi varsati in dressing si amestecati.

  • Pasul 3

    Aduceți o cratiță cu apă la fiert și fierbeți fasolea timp de 2-3 minute până se înmoaie, apoi scurgeți și răciți sub jet de apă rece. Puneti intr-un bol cu ​​castravetele, maslinele, telina si patrunjelul. Se toarnă peste dressing și ceapă și se amestecă.

  • Pasul 4

    Puneți frunzele de salată verde pe un platou, acoperiți cu salata tocată și feta marinată și mâncați cu pitta caldă sau turtă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 623
  • Gras 39,7g
  • Saturate 16.5g
  • Carbohidrați 25.5g
  • Fibră 18.7g
  • Proteină 31.5g
  • Sare 4.4g
#Salată #grecească #fasole #feta #marinată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *