Tipul bucătăriei:
Salată Halloumi, kale și tahini
- servește 2
- Uşor
Această salată simplă de halloumi, kale și tahini este rapidă, delicioasă și perfectă pentru prânz sau pentru o masă mai ușoară de seară. Halloumi sărat face minuni cu varza înmuiată și tahini cu nuci
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei de masline
- tahini 1 1/2 lingură
- suc de lămâie 1 lingură
- usturoi 1 cuișor mic, zdrobit
- menta uscata 1/4 linguriță
- turmeric măcinat o ciupitura
- varza 85g
- halloumi Bloc de 250g, tăiat cubulețe în cuburi de 1,5cm
- stafide 40g
- ceapa rosie 1/2 mic, feliat fin
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Bateți 2 lingurițe de ulei de măsline, tahini, suc de lămâie, usturoi, menta uscată, curcuma și 2 linguri de apă pentru a face un dressing.
-
Pasul 2
Se condimentează cu un vârf de sare, piper și zahăr, apoi se aruncă prin varză și se lasă să se înmoaie 20 de minute.
-
Pasul 3
Aruncați cuburile halloumi cu încă 2 lingurițe de ulei, întindeți-le pe o foaie de copt și coaceți timp de 8-10 minute până când sunt aurii și crocante.
-
Pasul 4
Presărați stafidele, ceapa roșie și haloumi peste kale, aruncați împreună și serviți imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 607
- Gras 42,5g
- Saturează 22.6g
- Carbohidrați 20.6g
- Zaharuri 16.3g
- Fibră 2.2g
- Proteină 34.4g
- Sare 3,83g