Tipul bucătăriei:
Salată marocană de conopidă
- servește 4 persoane
- Uşor
Ce modalitate de a face să strălucească conopida! Prajiti floretele cu ras el hanout, afine uscate, curmale, nuci si seminte de rodie, apoi stropiti intreg lotul cu un pansament tahini si menta
Ingrediente
- conopidă 1 mare, separată în flori și frunze rezervate
- ulei de masline 2 linguri, plus extra pentru prăjire
- ras el hanout 1 lingură
- ceapa rosie 1, feliat subțire
- usturoi 1 cuișor, feliat subțire
- ardei iute roșu 1, tocat mărunt
- afine uscate 60g
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mare, tocată aproximativ
- stafide de flacără sau de aur 4 linguri
- datele 6, fără sâmburi și tocate
- mentă o grămadă mică, tocată aproximativ
- nuci de pin 30g, prăjit
- nuci 50g, tocate aproximativ
- semințe de rodie 50g
ÎMBRĂCĂMINTE
- tahini 2 linguri
- iaurt natural 4 linguri
- curcumă ½ linguriță
- mentă o grămadă mică, tocată aproximativ, plus un plus de servit
- lămâie ½, suc
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Aruncați frunzele și frunzele de conopidă, uleiul, ras el hanout și câteva condimente. Trageți pe o tavă de copt și prăjiți-le timp de 30 de minute sau până când începeți să se clocească.
-
Pasul 2
Între timp, încălziți o tigaie la foc mediu-mare și gătiți ceapa și usturoiul cu un fir de ulei până se înmoaie și devin aurii.
-
Pasul 3
Se amestecă restul ingredientelor salatei într-un castron mare, cu excepția pinilor, nucilor și semințelor de rodie. Se amestecă ceapa prăjită și usturoiul.
-
Pasul 4
Se amestecă toate ingredientele pentru pansament într-un castron mic. Adăugați conopida la salată și aruncați bine. Serviți pe un platou presărat cu sosul tahini, semințe de rodie, nuci de pin, nuci și o împrăștiere finală de mentă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 503
- Gras 27.3g
- Saturează 3.8g
- Carbohidrați 44,5g
- Zaharuri 40g
- Fibră 10.2g
- Proteină 14.6g
- Sare 0,27g