Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Salată de conopidă marocană

Salată marocană de conopidă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Ce modalitate de a face să strălucească conopida! Prajiti floretele cu ras el hanout, afine uscate, curmale, nuci si seminte de rodie, apoi stropiti intreg lotul cu un pansament tahini si menta


Ingrediente

  • conopidă 1 mare, separată în flori și frunze rezervate
  • ulei de masline 2 linguri, plus extra pentru prăjire
  • ras el hanout 1 lingură
  • ceapa rosie 1, feliat subțire
  • usturoi 1 cuișor, feliat subțire
  • ardei iute roșu 1, tocat mărunt
  • afine uscate 60g
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mare, tocată aproximativ
  • stafide de flacără sau de aur 4 linguri
  • datele 6, fără sâmburi și tocate
  • mentă o grămadă mică, tocată aproximativ
  • nuci de pin 30g, prăjit
  • nuci 50g, tocate aproximativ
  • semințe de rodie 50g

ÎMBRĂCĂMINTE

  • tahini 2 linguri
  • iaurt natural 4 linguri
  • curcumă ½ linguriță
  • mentă o grămadă mică, tocată aproximativ, plus un plus de servit
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Aruncați frunzele și frunzele de conopidă, uleiul, ras el hanout și câteva condimente. Trageți pe o tavă de copt și prăjiți-le timp de 30 de minute sau până când începeți să se clocească.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți o tigaie la foc mediu-mare și gătiți ceapa și usturoiul cu un fir de ulei până se înmoaie și devin aurii.

  • Pasul 3

    Se amestecă restul ingredientelor salatei într-un castron mare, cu excepția pinilor, nucilor și semințelor de rodie. Se amestecă ceapa prăjită și usturoiul.

  • Pasul 4

    Se amestecă toate ingredientele pentru pansament într-un castron mic. Adăugați conopida la salată și aruncați bine. Serviți pe un platou presărat cu sosul tahini, semințe de rodie, nuci de pin, nuci și o împrăștiere finală de mentă, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 503
  • Gras 27.3g
  • Saturează 3.8g
  • Carbohidrați 44,5g
  • Zaharuri 40g
  • Fibră 10.2g
  • Proteină 14.6g
  • Sare 0,27g
.
#Salată #marocană #conopidă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *