Tipul bucătăriei:
Salată thailandeză de morcovi
- serveste 4
- Uşor
Servește această salată tailandeză de morcovi ca garnitură sau fel principal de legume sau adaugă la ea pui gătit mărunțit sau creveți, dacă vrei. Sosul de pește, limea și menta îi conferă multă aromă pentru a vă înveseli masa
Ingrediente
- Sos de peste thailandez 4 linguri
- tei 2, suc
- zahăr de palmier sau zahăr brun moale 1 lingura
- eşalotă 2, feliate fin
- ardei iute roșu 2, mărunțite fin
- morcovi 3 mari, mărunțiți sau răzuiți
- taitei vermicelli de orez 2 pachete de 50 g, înmuiate urmând instrucțiunile de pe ambalaj
- mentă un buchet mic, tocat
- arahide o mână, prăjită și tocată
Metodă
-
Pasul 1
puneți într-un castron mare sosul de pește, sucul de lămâie, zahărul, șalota și ardeiul iute și lăsați să stea 5 minute. se adauga morcovii, taiteii scursi de apa si menta si se amesteca totul. deasupra cu alune.
Informatii nutritionale
- Kcals 192
- Carbohidrați 35.4g
- Proteină 6.2g
- Gras 3.8g
- Sare 3.01g
- Saturate 0,6g
- Fibră 3.4g
#Salată #thailandeză #morcovi