Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

25869

Samosas cu salată de kachumber

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Un mic efort

Sărbătoriți Diwali alături de milioane de familii din întreaga lume cu această rețetă autentică bengaleză pentru samoase umplute cu legume și salată de kachumber de la bucătarul de sud-vest Romy Gill MBE


Aici avem un meniu complet de cină din Bengalul de Vest de la Romy Gill aici …

Ingrediente

  • cartofi 2 mari, necojite (aproximativ 400g)
  • făină simplă 200g, plus altele pentru praf
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă, plus 1 lingură
  • ulei extravirgin de rapiță pentru prăjire
  • ghimbir ras pentru a face 1 lingurita
  • ardei iute verde 1, tăiat cubulețe
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • garam masala 1 linguriță
  • coriandru 1 linguriță
  • pudră de mango uscată 1 spt (opțional)
  • semințe de fenicul zdrobit pentru a face 1 linguriță
  • coriandru tocat pentru a face 2 lingurițe
  • Mazăre congelată 50g, decongelat
  • chutney de tamarind a servi

SFECLĂ

  • semințe de nigella 1 linguriță
  • sfeclă 4 medii, curățate și feliate gros
  • fulgi de chilli 2 lingurițe
  • zahăr pudră 20g
  • melasă de rodie 2 lingurițe

MINT CHUTNEY

  • mentă o grămadă, frunze tocate
  • gătitul mărului 1/4, curățat, miez și tocat
  • ceapa rosie 1/2 mic, tocat
  • ardei iute verde 1 mic, tocat mărunt
  • lămâie 1/2, suc

SALATĂ DE CAMBUCHER

  • castravete ½ mici, însămânțate și tăiate cubulețe
  • ceapa rosie 1 mic, tăiat cubulețe
  • roșie 1 mic, însămânțat și tăiat cubulețe
  • Mar verde 1/2, carotat și tăiat cubulețe
  • rodie 1/2, însămânțat
  • lămâie 1/2, suc
  • coriandru tocat pentru a face 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti cartofii intregi timp de 15-20 de minute pana cand sunt fragede, dar nu sunt moi. Se scurge și se răcește. Între timp, cernați făina pentru patiserie într-un castron. Adăugați un vârf de sare și 1 lingură de ulei vegetal și frecați uleiul în făină cu mâinile până când arată ca pesmet, apoi adăugați 4-5 linguri de apă și aduceți împreună. Frământați scurt până când formează o bilă, ar trebui să fie netedă și moale. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Curățați cartofii răciți și tăiați cuburi de 1cm. Încălzește un strop de ulei de rapiță într-o tigaie, adaugă ghimbirul, ardeiul iute verde și toate condimentele uscate și gătește timp de 1 minut. Adăugați cartofii tăiați în cuburi și gătiți-i 3-4 minute, aruncând cu mirodeniile în tigaie. Adăugați coriandrul tocat, mazărea și 1 linguriță de sare și continuați să gătiți 2-3 minute la foc mic. Legumele ar trebui să fie bine acoperite cu condimente. Verificați condimentele și adăugați un vârf de sare dacă doriți. Se ia de pe foc și se răcește.

  • Pasul 3

    Pentru sfeclă roșie, adăugați 1 lingură de ulei de rapiță într-o tigaie fierbinte. Adăugați semințele de nigella și, odată ce încep să sfârâie, adăugați sfecla roșie și gătiți 2-3 minute la foc mare. Adăugați toate celelalte ingrediente, 1 linguriță sare și 100 ml apă. Acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic timp de 10-12 minute până când sunt fragede, dar nu prea moi. Se lasa la racit.

  • Pasul 4

    Împărțiți patiseria odihnită în 6 bile de dimensiuni egale. Rulați fiecare bilă într-un cerc pe o suprafață de lucru ușor făină cu diametrul de aproximativ 15cm, apoi tăiați-o în jumătate. Periați marginile cu apă caldă. Aduceți marginile drepte împreună pentru a face un con și umpleți cu o lingură de umplutură. Ciupiți și sigilați marginea deschisă cu o furculiță. Repetați cu aluatul rămas și umplutura.

  • Pasul 5

    Încălziți o tigaie cu ulei vegetal 1/3 plin la 180C, sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Se prăjește samoasele, câte două, odată, timp de 4-5 minute, până se rumenesc și se clocesc. Se scurge pe hârtie de bucătărie, apoi se transferă pe o foaie de copt și se păstrează la cald într-un cuptor scăzut în timp ce restul se prăjește în loturi.

  • Pasul 6

    Pentru a face chutney-ul de mentă, încingeți toate ingredientele într-un blender mic cu un vârf de sare și 1 lingură de apă și bateți până se omogenizează. Includeți într-un castron.

  • Pasul 7

    Amestecați ingredientele salatei de kachumber într-un castron cu un vârf de sare. Pentru a servi, întindeți niște chutney de tamarind pe 4 farfurii. Se acoperă cu samamos, niște chutney de mentă, felii de sfeclă roșie și salată pe lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 238
  • Gras 13.1g
  • Saturează 0,9g
  • Carbohidrați 25g
  • Zaharuri 6.1g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 3.6g
  • Sare 1.1g
.
#Samosas #salată #kachumber
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *