Tipul bucătăriei:
Se prăjește broccoli
- serveste 2
- Uşor
Broccoli mov încolțit este cel mai bun la începutul primăverii – profitați la maximum de acest prajit zgomotos, încărcat cu legume și aromat cu soia, ghimbir, usturoi și ardei iute.
Pregătiți acest prajit cu broccoli, apoi verificați rețetele noastre de tofu, de vegan, de ciuperci și mai multe rețete vegetariene.
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui 2 linguri
- broccoli mov încolțit 300g, tulpini tăiate mărunt și buchețele tăiate la jumătate sau lăsate întregi
- țelină 1 baton, feliat subtire
- morcov 1, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțire
- usturoi 3 cuișoare, tăiate subțiri
- ghimbir bucată de mărimea degetului mare, tăiată în bețe de chibrit
- ardei iute roșu 1, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțire
- ceapa verde 3, 2 tăiate în segmente de 3 cm, 1 feliată subțire
- faina de porumb 2 lingurite
- zahăr pudră 1 lingura
- sos de soia închis 1 lingura
- Sos de scoici 2 linguri
- ulei de susan prajit 1 lingura
- tăiței cu ou gata fierte pachet de 275 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul de floarea soarelui într-un wok sau o tigaie mare la foc mare. Se prăjesc tulpinile de broccoli, țelina și morcovul timp de 4-5 minute sau până când începe să se caramelizeze. Adăugați usturoiul, ghimbirul, trei sferturi din ardei iute și bucățile de ceapă primăvară și gătiți timp de 2 minute.
-
Pasul 2
Puneti faina de porumb intr-un castron si amestecati cu cateva lingurite de apa pentru a obtine o pasta subtire. Se adauga inca 100 ml de apa, impreuna cu zaharul, soia, sosul de stridii si uleiul de susan. Se varsa in tigaia cu buchetele de broccoli si se lasa la fiert. Acoperiți și gătiți timp de 3-4 minute sau până când sosul s-a îngroșat și buchețelele s-au fiert. Adaugati taiteii si amestecati pana se reincalzesc.
-
Pasul 3
Împărțiți în boluri și acoperiți cu ardeiul iute rămas și ceapa primăvară tăiată subțire.
Informatii nutritionale
- Kcals 473
- Gras 21.3g
- Saturate 3.1g
- Carbohidrați 50,6g
- Zaharuri 10.3g
- Fibră 11.1g
- Proteină 14.1g
- Sare 2.7g